Kærestepar blev de første studenter

Ikast-Brande Gymnasiums første studenter var glade for huen - og hinanden!

Udgivet:19. juni 2017, 12.49

Læsetid:2 minutter

Rektor Marianne Dose Hvid ønsker kæresteparret Michelle Mathiesen og Nicklas Christiansen til lykke med huen Foto: Steen Hebsgaard

IKAST-BRANDE Michelle Mathiesen og Nicklas Astrup Christiansen stod usædvanlig tæt på hinanden, og Nicklas lagde en arm kærligt om livet på Michelle, da de stod ved flagstangen uden for Ikast-Brande Gymnasium mandag formiddag og skulle foreviges som to af de første studenter.

Nu er unge jo ikke bange for at røre hinanden, og på en festlig dag som denne ...

Forklaringen viste sig dog hurtigt. De to er kærester og blev faktisk de første to studenter på dette års gymnasie/hf-hold.

Michelle Mathiesen fra Brande var den første. Hun var oppe i AT - almen studieforberedelse - og var tilfreds med sit 7-tal.

- Nu tager jeg et sabbatår og skal arbejde. Jeg ved ikke, hvad jeg vil bagefter. Det ser vi til den tid, lød det fra Michelle, inden hun skulle knuses og krammes af familie og venner.

Kæresten Nicklas Christiansen, der kommer fra Gjellerup, scorede et 12-tal i AT - så han så ikke bare ud til at være glad for sin kæreste men også i høj grad for karakteren.

Nu venter et job hos firmaet Gucca i Herning.

- Og så skal jeg finde ud, hvad jeg vil studere. Måske jura eller noget med virksomheds-kommunikation, lød det fra den nye udsprungne student.

Arbejde og rejse

Den tredje STX'er, som var med til at hejse flaget, var Camilla Hyldgaard Riddersholm fra Ikast. Hun var oppe i engelsk og fik en karakter, som »jeg er ganske godt tilfreds med - eftersom jeg kom op i Shakespeare« - som hun udtrykte det.

Camilla vil ud og arbejde et år og derefter ud at rejse - måske et helt år - inden hun beslutter sig for fremtiden.

Den første HF-student var Sofia Luna Clausen, Sunds, der fik et pænt to-cifret 10-tal i mundtlig dansk med temaet »det moderne gennembrud«.

Også hun vil på arbejdsmarkedet, inden hun træffer den vigtige beslutning om at komme videre.

Studenter springer ud i sommersolen i denne uge, og det hele kulminerer med dimissionsfesten på fredag.

Rektor Marianne Dose Hvid var ude for at ønske til lykke - her ses fra venstre Camilla Riddersholm, Nicklas A. Christiansen, Sofia Luna Clausen og Michelle B. Mathiesen Foto: Steen Hebsgaard
Michelle Mathiesen blev den allerførste student og fik lov til at hejse Dannebrog Foto: Steen Hebsgaard
De første fire glade studenter - fra venstre Nicklas Christiansen, Michelle Mathiesen, Camilla Riddersholm og Sofia Luna Clausen Foto: Steen Hebsgaard
Michelle Mathiesen blev den allerførste student og fik lov til at hejse Dannebrog Foto: Steen Hebsgaard
Rektor Marianne Dose Hvid ønsker Sofia Luna Clausen til lykke Foto: Steen Hebsgaard