Projekt Julevenner mangler værter i Ikast-Brande

Projekt Julevenner er igen i år i fuld gang med at matche gæster og værter til juleaften. I Ikast-Brande mangler Røde Kors 6 værtsfamilier

Udgivet:20. december 2017, 06.32

Læsetid:2 minutter

Foto: Flemming Hansen

Julevenskab Røde Kors' Projekt Julevenner matcher gæster og værter i Ikast-Brande til juleaften. Så mangler du gæster eller en fest 24. december, så kan du melde dig til Julevenner frem til den 20. december Lige nu har Røde Kors seks tilmeldte julegæster fra Udrejsecenter Kærshovedgård, som savner værter at holde jul med.

Røde Kors har over dobbelt så mange tilmeldte værter som gæster på landsplan. Derfor er Ikast-Brande i en helt unik situation, hvor Røde Kors har flest gæstetilmeldinger.

På landsplan mødte 1200 gæster og værter hinanden til juleaften, med hjælp fra Røde Kors sidste år. Men der var ingen match i Ikast-Brande. Det vil Røde Kors gerne lave om på i år.

En ny undersøgelse lavet af Voxmeter for Røde Kors viser, at på landsplan sad 13.000 danskere sidste år alene juleaften, uden at ønske det.

Meld dig som gæst eller vært

Der er ingen grund til at sidde alene juleaften, hvis du ikke har lyst. Og heller ingen mening i at have tomme pladser ved julebordet.

'Julevenner er et landsdækkende projekt, men vi har desværre få juleværter, i forhold til gæster i Ikast-Brande. Derfor vil vi meget gerne opfordre familier i området til at melde sig som juleværter. Vi arbejder med det her projekt hvert år, fordi vi mener at ingen skal sidde uønsket alene juleaften. Derfor er det selvfølgelig også vores mål at hjælpe så mange som overhovedet muligt med at finde nogle at dele julen med. Vi hører fra tidligere værter, at de er utrolig glade for at invitere gæster inden for, som fx skal sidde alene juleaften eller gæster fra andre kulturer, som de får lov til at vise en traditionel dansk juleaften' fortæller Troels Østergaard, projektleder for Røde Kors' initiativ Julevenner.

Røde Kors arbejder med ensomhed

Ensomhed og isolation er ødelæggende for det enkelte menneske, hvis det står på over en længere periode, for alle har brug for at føle sig som en del af et fællesskab.

Røde Kors arbejder på at modvirke ensomhed blandt andet gennem besøgstjenesten, der matcher personer, som gerne vil besøge hinanden, imens vågetjenestens frivillige sidder hos døende i de sidste timer, og fængselsbesøgstjenesten besøger indsatte, der ønsker nogen at tale med.

Sådan gør du

Vil du gerne invitere nye julevenner til juleaften hjemme hos dig, eller vil du gerne inviteres? Meld dig til mellem d. 1. november - 20 december 2017. Tilmeldingen skal ske her: https://www.rodekors.dk/julevenner

Få mere at vide om Røde Kors Julevenner: Kontakt presseteamet på tlf: 3529 9699