Jobpatruljen har fokus på arbejdsskader

Mandag besøger Jobpatruljen arbejdspladser i området omkring Ikast

Udgivet:02. juli 2021, 06.06

Læsetid:1 minut

Jobpatruljen tager også denne sommer rundt i det midt- og vestjyske, og denne gang er fokus på at ruste de unge bedre til at undgå arbejdsskader. Foto: Jens Anker Tvedebrink

2 år siden

ARBEJDSVILKÅR De unge og deres arbejdsgivere i Ikast og omegn kan se frem til besøg af Jobpatruljen, der banker på døren mandag 12. juli.

Det er HK og 3F, der med opbakning fra de lokale sektioner af FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, og dermed en række andre fagforeninger, står bag Jobpatruljen, der ser de unges arbejdsvilkår efter i sømmene.

Netop i sommerferien er der mange unge, som bruger tiden på fritidsjobbet i eksempelvis grillbarer, kiosker, supermarkeder og forretninger.

Undgå arbejdsskader

Jobpatruljen i det midt- og vestjyske har denne gang fokus på at undgå arbejdsskader. Det er nemlig desværre ikke alle unge, der møder et sundt og sikkert arbejdsmiljø, når de træder ind på arbejdsmarkedet, lyder det i en pressemeddelelse fra Jobpatruljen.

Alt for mange ungarbejdere bliver ikke instrueret tilstrækkeligt og får ikke den nødvendige oplæring til at undgå arbejdsskader.

Jobpatruljen kunne i 2020 konstatere, at godt 30 procent manglede instruktioner i at undgå arbejdsskader.

- Når man negligerer oplæring og instruktioner over for ungarbejdere, som i sagens natur har ingen eller meget begrænset erfaring på arbejdsmarkedet, risikerer man i høj grad, at der sker ulykker i forbindelse med fritidsjob - en konsekvens, som for alt i verden skal undgås, lyder det i en fællesudtalelse fra Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest, og Henning Boye Christensen, formand for 3F Ringkøbing-Skjern.

Nanna Silke Ploug Pedersen, ungdomskonsulent i HK MidtVest og koordinator af Jobpatruljen i det midt- og vestjyske, fortæller, at cirka 20 unge frivillige i år har meldt sig til at tage rundt med Jobpatruljen.

De vil have en guide med til ungarbejderne, hvor de kan læse om reglerne på arbejdsmarkedet. Håbet er, at arbejdsgiverne vil læse nysgerrigt med, for det er i sidste ende deres ansvar, at reglerne bliver overholdt.