IFS Håndbold spiller med musklerne: Etablerer ny udendørs fitnessbane

Corona-pandemien betød rødt kort til spillerne. Bestyrelsen har brugt pausen til at tænke kreativt

Udgivet:14. oktober 2021, 14.21

Læsetid:1 minut

En illustration af, hvordan det fremtidige fitnessområde ved hovedindgangen ved Sportscenter Ikast kommer til at se ud i løbet af de næste uger. ILLUSTRATION: Privat

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

MOTION Da corona-pandemien gav alle amatørspillerne i IFS håndbold det røde kort, og sendte dem ud af hallen, var de gode råd dyre. Men det gav også bestyrelsen tid til at tænke kreativt og sådan helt bogstaveligt - i alt fald på sigt - at spille med musklerne.

For hvad kunne man gøre for klubbens medlemmer, når de ikke kunne få tid i hallen.

I forbindelse med de kreative tanker om, hvorvidt træningen kunne rykkes udenfor, opstod planerne om udendørs fitness.

Der er tale om en investering på 750.000 kroner, som IFS Håndbold har fået skrabet sammen via en flot donation på 250.000 kroner fra Salling Fonden, Sportscenter Ikast og Ikast-Brande Kommune. Derudover har håndboldklubbens egne sponsorer og et tilskud fra overskuddet fra klubbens årlige håndboldstævne Hannibal Cup, også bidraget til, at enderne kan nå sammen.

Tilvalg til Complete

- Vi vil gerne være forberedt, hvis endnu en pandemi rammer, og vi igen strander udenfor, siger Steen Sørensen fra IFS håndbold med et skælmsk smil.

Den nye bane er som sådan ikke en del af den store plan om Ikast-Complete. Den er blot en ny del af hele tanken om at skabe et attraktivt sportsmiljø i området.

Det bliver frit tilgængeligt for alle, der kan bruge det når som helst, de har lyst.

Klar om to-tre uger

Ved hvert redskab er der en nøje instruktion til, hvordan man - primært med egen kropsvægt - skal træne og komme i form. Redskaberne er konstrueret til at stå udenfor efter danske vejrforhold - og også sikret i forhold til hærværk, så de er svære at ødelægge.

Fitnessområdet er allerede ved at vokse frem, og i løbet af de næste to-tre uger forventes det at være klar til at kunne tages i brug.

Centerdirektør Jan Rahbek, IFS- hovedformand Palle Høj, Steen Sørensen, formand for IFS håndbold, Jimmy Strøm Larsen, Hannibal Cup, og Henrik Knudsen, Føtex, tager det første symbolske spadestik til ny fitnessbane. Foto: Laila Kempel