Kæmpe kræmmermarked i Ejstrupholm i weekenden

Søndag 13. oktober vil byens gader summe af liv og handel mellem kræmmere og besøgende

9. oktober 2019, 04.52

På søndag er der igen Duedag i Ejstrupholm. Foto: Henrik Ole Jensen

Ejstrupholm Duedagen i Ejstrupholm er årets sidste store udendørs kræmmermarked, og på to kilometer stande rundt i Ejstrupholms gader finder man alt, hvad der hører sig til et godt marked.

- Vi håber på dejligt, lunt efterårsvejr og mange glade besøgende i gaderne. Kræmmerne er på vej i vinterhi og skal have solgt de sidste varer, så der kan gøres en rigtig god handel, fortæller Kim Storm fra Duedagsudvalget.

- Og trænger man til en pause i handlen, kan man tanke depoterne op i Duedagens madboder og nyde levende musik i Dueslaget, vores telt på Søndergades p-plads, tilføjer han.

130 frivillige knokler

Ejstrupholm har normalt cirka 1600 indbyggere, men til Duedagen bliver byens indbyggertal mangedoblet. At få så stort et arrangement til at glide kræver masser af frivillig arbejdskraft, og det har Ejstrupholm heldigvis. Ca. 130 frivillige giver en hånd med i madboderne, på parkeringsområdet og med andre opgaver. Duedagen arrangeres i samarbejde mellem de fire lokale foreninger Ejstrupholm Håndværker- og Borgerforening, Ejstrupholm Gymnastikforening, Ejstrupholm Idrætsforening og Ejstrupholm Erhvervsforening.

Tradition siden 1955

Duedagen har eksisteret siden 1955.

Forhistorien er, at skoleinspektør Skriver fra Aulum kørte gennem Ejstrupholm og gjorde holdt på kroen. Skriver faldt i snak med kromanden Anker Pedersen, og de var begge meget interesserede i duer og opdræt af disse. Inden Skriver forlod kroen, aftalte de, at de ville arrangere en dueudstilling i Ejstrupholm. Udstillingen fandt sted i 1955, og siden da har Duedagen været en årligt tilbagevendende begivenhed i Ejstrupholm.

Der er fortsat dueudstilling til den Duedag, vi kender i dag. Det foregår i Ejstrupholm hallen, og bedømmelserne er normalt færdige ved 13-tiden, hvorefter dørene åbnes, så alle interesserede kan komme ind og se duerne.

Duedag: »Duedag« er et kæmpe kræmmermarked i Ejstrupholm med duer og andre sikre trækplastre. Der kommer eftersigende over 10.000 gæster. Det er sgu vildt nok!
Duedag: »Duedag« er et kæmpe kræmmermarked i Ejstrupholm med duer og andre sikre trækplastre. Der kommer eftersigende over 10.000 gæster. Det er sgu vildt nok!
store duedag, i ejstrupholm: 2014 prøver at se om det da ikke kan lade sig gøre at finde en ny vinkel på dette marked marked loppemarked køb og salg Ejstrupholm