Tag med på vandreture i Danmark

Udgivet:25. januar 2023, 22.52

Læsetid:1 minut

Rie Mortensen. Foto:

8 måneder siden

IKAST Sognepræst Rie Mortensen fra Brande fortæller om sine mange vandreture i Danmark, når Foreningen Norden Ikast inviterer til foredrag mandag 23. januar.

Rie Mortensen skriver i en pressemeddelelse om foredraget:

- Lige fra min barndom og som »blå pigespejder« har jeg været glad for at vandre i naturen. I mit voksenliv var der i mange år ikke tid til at udleve den ferieform i min fritid, men for cirka 15 år siden genoptog jeg min vandreinteresse mere intens, siger sognepræsten og tilføjer:

- Det er langsomheden og det primitive og simple liv med kun den allermest nødvendige bagage på ryggen, der fascinerer mig. Dertil kommer det fantastiske møde med andre mennesker undervejs.

Det er gennem årene blevet til mange vandreture både i Spanien, Portugal og Frankrig ad de europæiske caminoer, hvor målet har været Santiago de Compostela i Nordvest Spanien og i Danmark med det mål at se Danmark »på gå-ben«.

Rie Mortensen vil i øvrigt have masser af fotos med til foredraget:

- Denne aften er det mine vandreture i Danmark, der er fokus på. De mange fotos jeg har taget undervejs er »min dagbog«, og jeg vil derfor gennem mine billeder fortælle om min oplevelser på nogle af mine vandreture i vort smukke land med en kort afstikker til Norge og Sverige, lyder det fra Rie Mortensen.