På Mascot-besøg

Udgivet:16. januar 2019, 12.33

Læsetid:1 minut

Direktør Michael Grosbøl fortalte med stolthed om virksomhedens nye byggeri. Foto: Privat

4 år siden

PÅRUP Mascots direktør Michael Grosbøl havde for noget tid siden 30 socialdemokrater fra partiforeningen i Engesvang på besøg på det nye hovedsæde i Pårup.

Det var en stolt direktør, der holdt oplæg og viste rundt på virksomheden. En virksomhed, der på forholdsvis få år er vokset fra en omsætning på få millioner kroner og ganske få ansatte til en omsætning på lige knap en milliard og med 2800 medarbejdere, hvoraf hovedparten er ansat i Vietnam og Laos, mens 300 medarbejdere har deres daglige gang i det nye hovedsæde i Pårup.

140 kasser i timen

På rundvisningen blev deltagerne præsenteret for det mest moderne og automatiserede højlager I Europa. Det betyder, at højlageret på 7000 kvadratmeter i 20 meters højde med 14 kraner, der hver kan hente 140 kasser tøj i timen, faktisk svarer til et almindeligt lager på 70.000 kvadratmeter.

Mascots grundlægger, John Grosbøl, mødte også op. Han har stadig, i en alder af 82 år, sin daglige gang på fabrikken.

- For os er det meget glædeligt, at virksomheden også i høj grad udøver socialt ansvar, godt arbejdsmiljø og god personalepolitik - både her og i udlandet. Der blev blandt andet spurgt ind til, hvor mange medarbejdere et sådant automatiseret højlager kan erstatte. Svaret var cirka 60, men alle medarbejdere var garanteret job efter flytningen. Det klarede virksomheden ved at oprette sin egen logotryk-afdeling, fortæller socialdemokraten Frank Sørensen fra Engesvang.

Fire kokke ansat

Et andet udtryk for god personalepolitik handler om et tilskud fra Mascot til firmarestauranten på fire millioner, som blandt andet betyder, at man har fire kokke ansat. Giver det udfordringer på sundheden, er der på virksomheden et stort fitnesscenter med instruktør.

Der blev vist rundt i de nye lokaler. Foto: Privat