De første skridt mod et nyt Børneby Øster

Ved det kommende møde i udvalg indstilles det, at der frigives de første tre millioner kroner til projektet

26. marts 2020, 16.00

Det er her på dette grønne areal, at en ny børnehave i Ikast skal placeres. Foto: Flemming Thulstrup

IKAST Det er besluttet, at Ikast skal have en ny børnehave.

Det er Børneby Øster i Sønderparken, der skal skiftes ud med en helt ny institution, der vil blive placeret på bag Entreprenørgården på hjørnet af Lysholt Allé og Grøddevej.

Den nuværende børnehave i Sønderparken er nedslidt, og det har gennem snart en snes år været planen, at Børneby Øster trængte at blive renoveret og ombygget.

Forhandlinger om et fremtidigt lejemål i Sønderparken, som ejes af boligselskabet Bo MidtVest strandede imidlertid, og man måtte fra kommunens side ud og søge alternative muligheder, og her valgte man altså at opføre en helt ny børnehave på et grønt område bag Entreprenørgården.

Det ny Børneby Øster kommer til at koste i omegnen af 40 millioner kroner, og der bliver således tale om et næststørste kommunale anlægsarbejde i disse å, kun overgået af skolebyggeriet i Centerparken i rande, der er budgetteret til 205 millioner kroner.

Når Børne- og Undervisningsudvalget træder sammen til næste møde skal man behandle de videre skridt, der skal føre mod den ny børnehave, der er planlagt til at åbne i 2022. Det kan dog blive forsinket lidt på grund af den øjeblikkelige corona-krise.

Fra udvalget vil det efter al sandsynlighed blive indstillet til vedtagelse i byrådet, at der frigives tre millioner kroner til børnehave-projektet.

Pengene skal gå til projektering. Desuden vil der blive tale om en indbudt licitation med fem-syv virksomheder, der vil komme med hver deres bud på den ny børnehave.

Desuden indstilles også til godkendelse i byrådet, at den skitserede procesplan for byggeriet bliver vedtaget.

Heraf fremgår det, at børnehaven skal stå klar til brug i efteråret 2022.

Det er planen, at den ny Børneby Øster skal have plads til 100 børn i børnehaven, 30 vuggestuepladser samt plads til en snes børn med særlige behov. Efter planen skal der være 35 ansatte i den kommende børnehave.