Flygtningefamilier har glæde af tur til Aqua Akvarium og Dyrepark

Udgivet:30. august 2017, 17.14

Læsetid:2 minutter

?Privatfoto

Af Maida Mujcinovic og Mirela Causevic

Integration 12. august afholdt Røde Kors i Ikast udflugt for flygtningefamilier og frivillige til Aqua Akvarium & Dyrepark. Denne tur skulle være clouet på sommerens udflugter. Flere sponsorbidrag havde gjort turen økonomisk mulig, men vejrguderne spillede ikke med - regnen stod ned i staver. Det lovede ikke godt og vi forventede frafald, men nej ved middagstid var vi 75 voksne og børn, der i regntøj og i højt humør, med bus og i privatbiler drog mod Silkeborg.

Aqua giver jo mulighed for at lære noget om dyr og fisk i dansk natur, så da vi kom til det store akvarium tog vi unge frivillige over og guidede hver et hold rundt i akvariet og forklarede hvad der var at se i hvert akvarium, mens vi forsøgte at besvare de mange spørgsmål. Der var et vældigt engagement og en af de større begivenheder var da odderen blev fodret, her så alle glædeligt på.

Vandgang for børn

Vi fik en perfekt afslutning med 3 kvarters tørvejr og sol, så vi kunne runde udflugten af med fællesspisning - og endnu en vandgang for børnene på vandlegepladsen med en masse sjove aktiviteter og leg. Alt imens de voksne snakkede med hinanden på kryds og tværs.

For os var dagen en rigtig god oplevelse. Vi er 2 unge der igennem det sidste år har været frivillige i Røde Kors` Tal Dansk cafe på biblioteket og vi er selv børn af bosniske flygtninge, som kom til Danmark i slut 1990'erne. Vi kan nikke genkendende til det store engagement, som de fremmødte flygtninge bidrog med på dagen, og som vi har set på biblioteket. Vi ved selv, hvordan vores forældre dengang gjorde meget for at vise, at de ønsker at tage del i det danske samfund, og være blandt etniske danskere. For vores forældre betød det meget, at komme ud og lære sproget, så de kunne begå sig i det danske samfund og ikke lukke sig inde i hjemmet og undgå mødet med den nye kultur. Det store engagement har i sidste ende givet pote, og succes har fulgt dem senere hen i livet i Danmark. Det er for os en fornøjelse at se så mange deltagende flygtninge der kæmper for at engagere sig, og prøve sig frem med det danske sprog. Dette håber vi vil fortsætte og at fællesskabet forsat vil vokse.

Grundet uddannelse flytter vi nu til Århus, men vi vil gerne opfordre til at mange flere vil gå ind i frivillig arbejde med flygtninge. Det giver så meget for begge parter.

?Privatfoto
?Privatfoto
?Privatfoto
?Privatfoto