Stor fremgang: Thygesen Textile Group lander flot overskud

Ikast-firmaet Thygesen Textile Group tjente over 66 millioner i 2021 - en fremgang på 50 procent

Udgivet:11. maj 2022, 06.00

Læsetid:2 minutter

Ikast-firmaets omsætning voksede fra 225 millioner til over 300 millioner i 2021. Foto: PR-foto

1 år siden

REGNSKAB Thygesen Textile Group i Ikast kan få andet år i træk notere en regnskabsrekord.

I et år, hvor Ikast-firmaet kunne fejre 90-årsjubilæum, kunne de nemlig også fejre endnu godt regnskab. Koncernen kan melde om 50 procents fremgang på resultatet efter skat, der endte på 66,4 millioner kroner.

Omsætningen steg fra 225 millioner kroner til 303 millioner kroner, og det kan især henføres til det vietnamesiske datterselskab Thygesen Textile Vietnam samt Innflow i Vejen og Sustainandfriends i Ikast.

Oppe på ni datterselskaber

Ledelsen glæder sig over, at virksomhedens produktionsselskab i Vietnam har fortsat den positive udvikling og igen har præsteret en imponerende vækst. 2021 blev også året, hvor yderligere tre nye danske selskaber blev en del af Thygesen-koncernen, der dermed tæller ni datterselskaber.

- Det, at vi spreder vores aktiviteter og hele tiden forsøger at udvikle virksomheden, gør os mindre sårbare, og det stiller os stærkt, når vi bliver presset af udefrakommende faktorer, lyder det i en pressemeddelelse fra direktør og partner Jens Thygesen.

Han peger på, at Sydøstasien er et kæmpe marked.

- Vi ser derfor store ekspansionsmuligheder hos vores vietnamesiske datterselskab. Rent strategisk ligger Thygesen Textile Vietnam rigtigt godt geografisk placeret, og det er derfor naturligt for os at kigge på vækstmuligheder i dette område. Et godt resultat forpligter, og denne udfordring er vi klar til at gribe, siger han.

Fokus på digitalisering

Thygesen Textile Group har øget sit fokus på digitalisering, som man forventer sig meget af og anser for en nødvendig investering i den fremadrettede forretningsudvikling.

- Vi er så stolte og taknemmelige over alle vores medarbejdere, som igen har været forandringsparate og dygtige i en til tider presset hverdag. De har alle formået at tænke nyt, optimeret på situationen og tillært sig nye færdigheder. Vi er dermed ikke kun styrket på økonomien - men vi er også blevet styrket på personalefronten, udtaler direktør og partner Morten Thygesen.

Thygesen Gruppen består af en række danske handelsvirksomheder inden for tekstil, der tilsammen beskæftiger 58 medarbejdere, samt en produktionsvirksomhed i Vietnam med både strikkeri og systue, der tæller en stab på 652 medarbejdere. Herudover har koncernen ejerandele i selskabet Müller Textil i Tyskland, hvis hovedprodukt anvendes inden for automobilindustrien.