Tredje gang blev også lykkens gang for Fest i Gaden

Fest i Gaden leverede atter varen, og Torvet blev fyldt med fest og musik

Udgivet:24. august 2022, 16.57

Læsetid:3 minutter

Mennesker mødes, og sød musik opstår. Det var netop, hvad der skete, da Torvet i Ikast fredag eftermiddag og aften dannede rammen om en spontan byfest. I baggrunden ses Holstebro-bandet Mazivila and the Connections. Foto: Tom Laursen

Tom Laursen
Fotograf
Flemming Thulstrup
Journalist

1 år siden

IKAST Skiftende byråd har uden det store held forsøgt at finde opskriften på, hvordan i alverden man skaber liv på det lidt triste og vindblæste torv foran rådhuset i Ikast. Her ligger der masser af dyre kvadratmeter urørte hen, og det lige i hjertet af kommunens største by.

Den eneste trøst er, at der ikke bliver slidt på flisebelægningen. Langt de fleste vælger at gå i en stor bue udenom den øde plads. End ikke duerne har fundet det spændende at spankulere rundt, og det hænder kun sjældent, at en børnefamilie drister sig ind i det nordøstlige hjørne for at afprøve de opstillede legeredskaber.

Men det kan lade sig gøre at skabe liv og stemning på Torvet og det endda i overflod. Beviset blev leveret fredag eftermiddag og aften, hvor de gode borgere i Ikast tog deres torv til sig og fyldte det med leben og højt humør.

Opskriften er såmænd ligetil.

Man tager en flok idérige næstformænd og et par håndfulde frivillige.

Borde og bænke stilles op, og møbleringen følges op af etablering af en scene. Hertil kommer så et centralt placeret udskænkningssted, flankeret med Hansens Pølsevogn, Thai Food og Køkkenpiraterne.

Samtidig er det en fordel, ja endda en forudsætning for succes, at vejret er mildt og til tider solrigt.

Forinden er der indgået aftale med tre bands, der både er i stand til at levere egne numre, men heller ikke er for fine til at spille kopinumre, som publikum kan synge med på.

Udbrydere står bag

De tre bands, der sørgede for den musikalske underholdning fredag, var Mazivila and the Connections fra Holstebro, Ikast-bandet Givlyd samt Forklædt som Voksen.

Den opskrift virkede i hvert fald efter hensigten, da Fest i Gaden var ude med deres tredje udspil.

Det var anden gang, at denne lille selvbestaltede musikforening arrangerede Musik på Torvet. Foreningen tæller »udbrydere« fra Musikliv i Ikast, der endnu ikke har ment, at det var tid til at forlade den musikalske manege og arrangere folkefest.

- Vi er dog flere, der har nået en alder, hvor det kan knibe med at knokle løs med et arrangement som Ikast Musikliv i flere dage samtidig med, at man går rundt med en evig bekymring for, om det hele nu kan rende rundt. Det gør det her. Vi gaber ikke over et større budget, end vi kan klare. Hvis det skulle resultere i et lille overskud, så fyrer vi det af i forbindelse med næste arrangement, siger næstformand Robert Bagger.

Et tætpakket torv

De andre næstformænd er Bjarne Jakobsen, Simon Lindegaard, Mette Petrea Brøndum og Jens Ole Thorkildsen.

Han skuer sammen med de fleste andre næstformænd ud over pladsen og virker ganske tilfreds med det, han ser - et tætpakket og feststemt torv.

De mange fremmødte råhygger sig og lytter til den levende musik, men der bliver også tid til en afstikker i Strøgcentret, hvor forretningerne holder åbent, og der er også pænt besat ved spisestederne rundt om Torvet.

Til foråret rykker Fest i Gaden ud med sit næste arrangement.

Det finder sted i Bakkehuset, hvor relativt nye bands får lejlighed til at prøve kræfterne af og se, om de musikalske vinger bærer foran et feststemt publikum.

Givlyd er først og fremmest lokale musikere fra Ikast, der også fik lov at prøve deres musikalske kræfter af foran publikum.
Der er større mulighed for at møde gamle venner, hvis man forlader sin tv-sofa, og det var der fredag adskillige i Ikast, der gjorde. De blev belønnet med god musik og muligheden for at købe både drikkelse og mad. Foto: Tom Laursen
Fest i Gaden slog til igen og leverede en dejlig sensommerdag med masser af musik på Torvet i Ikast. Forretningerne i Strøgcentret samt spisestederne holdt også åbent, og der var mange, der gjorde en afstikker, inden de vendte tilbage til festen på Torvet.
Det kan lade sig gøre at fylde Torvet med glade mennesker. Der skal bare være en anledning, og den var der fredag.