23-årig får ske i egne gryder

19. september 2018, 08.55

Cecilie Nybo er klar til at røre i egne gryder og glæder sig til at få mulighed for at prøve sine mange ideer og tanker af i Hjerter 7 i Bording Foto: Laila Kempel

OVERTAGELSE Hun er bare 23 år og har aldrig været i tvivl. Cecilie Nybo kan og vil selv, og glæder sig til endelig at få plads til at få afløb for de mange ideer, der bobler som nyoplukket champagne i hendes hoved.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville have mit eget. Siden jeg blev student har det været mit klare mål at arbejde hen mod at finde et sted, der var mit. Det har jeg ikke har lagt skjul på i de job, jeg har haft undervejs til, hvor jeg står i dag. Jeg har lagt kortene på bordet og sagt, at det for mig var midlertidig, så jeg kunne få den nødvendige erfaring, siger Cecilie Nybo.

Underskrift

Hun har netop skrevet under på papirerne og kan nu kalde sig indehaver af Hjerter 7 i Bording, der er en særlig hybrid bestående af tre ben: En god gammeldags dansk grillbar, en bodega og et cateringfirma, der i 34 år har været ejet og drevet af ægteparret Mie og Benny Iversen.

Som udgangspunkt har Cecilie Nybo ikke planer om at ændre væsentligt på konceptet - men så snart hun har fået styr på de lokale forhold og kender sine kunder, så vil hun begynde at eksperimentere med sine egne ideer.

Tapas på vej

- Jeg har mange tanker og ideer og er for eksempel vild med tapas - så det kommer helt sikkert på menuen, afslører hun og erkender, at det med opskrifter er hun ikke så god tid.

- Jeg ser noget, der ser spændende ud. Kigger på det og går i gang. Men undervejs glemmer jeg at kigge på opskriften og ender som regel altid med noget godt, siger den unge mad-kreatør.

Hun faldt for Hjerter 7 tilbage i april måned, hvor hun besøgte stedet første gang i nyere tid.

- Jeg har garanteret været der før sammen med både min bedstefar, og senere min mor, som har leveret varer til Mie og Benny. Det var også min mor, der sendte mig til Bording, da jeg følte mig klar til at tage springet. Hun vidste, de havde talt om at sælge, så jeg gik ind - købte en hotdog - og spurgte om Hjerter 7 var til salg, siger Cecilie Nybo.

- Jeg var i første omgang i tvivl om stedet overhovedet eksisterede endnu men faldt for stedet med det samme. Jeg kan ikke sig hvorfor, eller hvad det er. Men det er en sjæl og atmosfære. Det er nok lidt ligesom, når man skal købe hus og fornemmer, at noget er rigtigt. Eller når man bliver forelsket, siger Cecilie Nybo, der har brugt det meste af sommeren på at tale med banker og revisorer for at få det hele til at falde i hak først i september måned

Hjerteblod

Cecilie Nybo er i alt fald klar til at byde ind med nyt hjerteblod til stedet, som i 38 år har huset bodega og spisested.

Navnet Hjerter 7 stammer længere tilbage til den gang, der blev solgt brudekjoler på adressen. Der var syv store butiksruder, hvor udsmykningen dannede et hjerte, så man kiggede ind i butikken gennem syv store hjerter.

Cecilie har ikke planer - som mange af hendes jævnaldrende - om at rejse ud og »erobre verden«. Jeg føler, det her er det rigtige for mig. Jeg har ideer og også masser af energi for at det skal lykkes. Jeg glæder mig til at komme i gang, og få skeerne i egne gryder, lyder det fra den optimiske unge iværksætter.