Læsere fik saltvand i håret og ny viden

Destinationen var tæt på, men oplevelsen var nærmest eksotisk, da en busfuld midtjyder indtog Thyborøn

10. september 2018, 20.08

Der var næsten lige mange fra Silkeborg, Ikast og Herning, da Mediehusene Midtjyllands Læserklub onsdag sendte 50 midtjyder på ekspedition til Nordvestjylland. Her efter kaffen foran Bovbjerg Fyr. ?Foto Hans Krabbe

silkeborg/ikast/Herning - I kan se sælen, der i bassinet ... næh, der er skam to. Den med det store hoved hedder Tage. Ved I hvorfor?

Det er ikke så ofte, at folk fra den centrale del af hovedlandet sætter kursen mod Nordvestjylland, men der var både vid, bid og tankevækkende oplevelser på programmet, da en busfuld læsere af Midtjyllands Avis, Ikast Avis og Herning Folkeblad onsdag rullede mod Thyborøn.

Manden bag den indledende sætning var den veloplagte havnedirektør Jesper Holt Jensen, der var sidste programpunkt. Ham vender vi tilbage til.

Efter morgenkaffe i Lemvig stod den sidst på formiddagen på rundvisning på Sea War Museum, hvor erhvervsdykkeren Gert Normanns privatfinancierede museum med fokus på søkrigen under 1. verdenskrig imponerede massivt.

Derefter var der lækker - og rigelig - fiskebuffet i Restaurant Fiskehallen på kajkanten, før havnedirektøren guidede dagens gæster rundt på det store havneområde, der summer af liv.

Skriger efter arbejdskraft

- Er der nogen med en smedeuddannelse, som gider arbejde, så garanterer jeg et job i morgen, slog direktøren fast og fortalte om virksomheden Kynde & Toft, der netop har hevet en ordre på 150 millioner kroner hjem fra Norge. Den slags er hverdag i Thyborøn.

Apropos smede, så leverede Jesper Holt Jensen også pointen i historien om sælen Tage.

- Vi har en smed på havnen, der ikke er ret høj, men han har et stort hoved. Derfor øgenavnet.

- Vi har ikke været langt væk, men vi har set og hørt en masse nyt. Nogle gange skal man huske at fokusere på det, der er lige udenfor ens dør, lød det fra en deltager.

En iagttagelse, der samlede fint op på en god dag.

Sea War Museum er spækket med effekter, der fortæller den triste, men fascinerende historie om Nordsøen som ramme om Slaget om Jylland. ?Foto Sea War Museum
Havnedirektør Jesper Holt Jensen berettede om en havn, der giver arbejde til 1000, omsætter for 45 mio. kr. og tjener 11 mio. kr. efter forrentning og afskrivninger. ?Foto Hans Krabbe