Efter vilde coronafester på hotel: SSP går i dialog med unge festdeltagere og deres forældre

Den seneste måned har Hotel Ikast oplevet et væld af unge, som under falske navne tjekker ind og holder fest hele natten. SSP vil hjælpe hotellet med at stoppe det

4. februar 2021, 05.21

Lotte Reinhold Tirsgaard driver sammen med Finn Nielsen selvbetjeningshotellet Hotel Ikast på Saturnvej. De har flere gange under den aktuelle nedlukning opdaget fest på værelserne med langt flere, end forsamlingsforbuddet tillader. Foto: Tom Laursen

IKAST Høj musik til klokken 2.30 om natten. Tomme flasker. Blod i sengene, konfetti og en tæt sky af vandpiberøg.

Det er noget af det, Hotel Ikast på Saturnvej har oplevet siden jul.

Unge mennesker booker sig ind under falske navne og falske adresser for så at lukke vennerne ind ad bagdøren og holde fest på hotelværelserne.

Det fortæller Lotte Reinhold Tirsgaard fra Hotel Ikast.

- De respekterer på ingen måde coronarestriktionerne. Vi som hotel har jo åbent - vi vil gerne have gæster, og ikke mindst vil vi overholde alle regler, så det her er simpelthen uacceptabelt, siger Lotte Reinhold Tirsgaard.

Gulve smurt ind i konfetti

Hotel Ikast er et selvbetjeningshotel. Det vil sige, at der ingen medarbejdere er ved receptionen. Når man booker online på hjemmesiden, modtager gæsten en personlig dørkode på sin e-mail og telefon. Men blandt andet på overvågningen kan hotellet se, at selv om et værelse eksempelvis er booket af to personer, så opholder langt flere sig på gangene og på værelserne.

Oprydningen tager hver gang omkring to en halv time.

- Gulvene er smurt ind i fedtet stads og konfetti. Sengetøjet er endevendt, og om aftenen buldrer musikken derudad, så larmen er også meget generende.

Opråb blev hørt

Lotte Reinholdt Tirsgaard har efterlyst en løsning. Nu er hendes opråb blevet hørt, og SSP-afdelingen i Ikast-Brande Kommune rækker ud til hotelejeren.

- Jeg er meget glad for, at SSP kontaktede mig. Vi har haft en god dialog, og de har set videoovervågningen og kunne genkende flere af de unge, der deltog i festerne, siger Lotte Reinholdt Tirsgaard.

Hun har efter mødet med SSP valgt ikke at indgive en politianmeldelse af de unge festdeltagere.

- Vi tror på, at dialog med de unge er vejen frem, hvis vi skal undgå, at situationen gentager sig. Derfor har jeg valgt ikke at gå videre med sagen til politiet, lyder det fra indehaveren.

Vil bygge bro

Ifølge lederen af SSP-samarbejdet i Ikast-Brande Kommune, Helle Sundahl, er det SSP’s opgave at række ud til borgere og erhvervsdrivende, som for eksempel indehaverne af Hotel Ikast.

- I det her tilfælde er det en række unge både under og over 18 år. Vi kender dem, fordi det er en gruppe, vi jævnligt er i kontakt med. Vi forsøger altid at række ud og bygge bro, når unges adfærd er uhensigtsmæssig og skaber problemer, siger Helle Sundahl.

SSP har været i dialog med både de unge og deres forældre.

- De her unge vil gerne være sammen og se hinanden, men vi skal hjælpe dem med at mødes på en måde, der er sikker og overholder coronareglerne. Vi skal tænke kreativt og finde alternative måder at mødes på i mindre grupper, siger SSP-lederen, der dog medgiver, at hotelfesterne er en tand for kreative.

- Generelt skal forældre ,og os der beskæftiger os med børn og unge, være ekstra opmærksomme i denne her tid, så vi finder løsninger på de problemer, der opstår og sørge for at ingen mistrives, siger Helle Sundahl.

Efter nogle af festerne har Lotte Reinhold Tirsgaard forsøgt at tage billeder fra værelserne. Konfetti, tomme flasker og gulve smurt ind i alkohol er noget af det, der møder rengøringspersonalet. Foto: Privatfoto