Aflysning: Midtjysk håndboldstævne bliver opgivet i år

Stævneledelsen opgiver at afvikle håndboldstævnet Midtjysk Julecup i år på grund af corona

30. oktober 2020, 05.00

Deltagere fra hele verden har været en fast del af Midtjysk Julecup, som her i december 2018, hvor et japansk hold deltog. Foto: Tom Laursen

BORDING Det skulle have været 48. gang. Det skulle have været ligeså stort, som det plejer, og det skulle have været en juleferie fyldt med håndbold for tusindvis af børn og unge rundt i hele Ikast-Brande. Men stævneledelsen bag Bording KFUM’s Midtjysk Julecup har nu valgt at aflyse.

- Desværre må vi erkende, at covid-19 situationen i Danmark skaber så meget usikkerhed, at vi nu har taget konsekvensen af det. Med de seneste udmeldinger om forlængelsen af de nuværende restriktioner og anbefalinger, anser vi det ikke for muligt at kunne gennemføre et Midtjysk Julecup 2020, der lever op til de krav, som både vi og deltagerne med rette bør have, lyder det fra Camilla Møller, som er en del af stævneledelsen.

- Vi har løbende fulgt med udviklingen, og vi håbede på at kunne gennemføre med måske 1000 deltagere. Men forsamlingsforbuddet gør det simpelthen umuligt.

Fortsat julekampe

Trods aflysningen af Midtjysk Julecup vil håndboldglade børn og unge fra Bording måske alligevel få mulighed for at komme på banen. Arrangørerne er nu gået i gang med planlægningen for fortsat at tilbyde nogle håndboldkampe.

- Vi går nu i gang med arbejdet for at forsøge at tilbyde nogle håndboldkampe mellem jul og nytår til Bording KFUM’s egne hold i U9-, U11- og U13- rækkerne - altså endagsstævner uden overnatning og bespisning. Det vil være noget med at få nogle ind at spille om formiddagen med en efterfølgende udskiftning, så man går ud af hallen efter kamp. Hallen vil i mellemtiden blive gjort rent, så den er klar til de næste. Vi beklager til de berørte, og håber på at se alle igen i 2021 til et brag af et Midtjysk Julecup, siger Camilla Møller.

Økonomien klarer det

Selvom Bording KFUM Håndbold går glip af en stor indtægt ved aflysningen, kommer det ikke umiddelbart til at få konsekvenser for klubbens økonomi i første omgang.

- Vi har altid kalkuleret med, at vi skal kunne overleve, hvis vi et år må aflyse julecuppen. Så det har vi taget højde for, men det er klart, at det vil begynde at knibe, hvis vi også må aflyse næste år, siger Camilla Møller.