Yoga-lærer udnytter hvert sekund: Anne Marie Mosegaard har udgivet bog

Anna Marie Mosegaard underviser stadig i yoga efter 45 år som instruktør. Nu udgiver hun en bog med tanker og små tekster, der dukker op på den daglige tur hjem fra svømmehallen

Udgivet:19. februar 2022, 07.26

Læsetid:3 minutter

Anna Marie Mosegaard fra Herning har undervist i yoga i 45 år - nu har hun skrevet en bog. Foto: Pr-foto

1 år siden

IKAST I 2012 gik Anna Marie Mosegaard og dækkede bord til nytårsaften, og da tog hun en beslutning.

- Jeg var nok sådan lidt uoplagt, havde svært ved lige at finde hoved og hale og mening i det hele. Men så besluttede jeg simpelthen, at nu ville jeg have det godt hvert sekund resten af livet, og jeg fortalte det til dem, der kom, at det ville jeg, siger den nyslåede forfatter i en pressemeddelelse.

Folk reagerede dog på budskabet med skepsis.

- »Det kan man jo ikke Anna Marie«, sagde de, og de havde selvfølgelig ret, for jeg er da kuldsejlet ind imellem,« fortæller hun, men beslutningen var alligevel afgørende for et liv, hvor Anna Marie Mosegaard har valgt glæden først og fremmest.

- Ikke to mennesker er ens, og det skal vi heller ikke være, vi skal respektere hinanden. Man skal turde vælge glæden, og gøre dét, der er rigtig for en selv, det kan man nemlig kun selv vide. Mange dårlige vaner forsvinder, når man vælger glæden, og dermed glæder sig til noget, siger Anna Marie Mosegaard, der ad den vej er kommet til en opløftende opdagelse:

- Livet er meget mere enkelt, end vi ofte gør det til. Det eneste, vi har brug for, er i virkeligheden tryghed, tillid, håb og at være sammen alle sammen og respektere hinanden, siger hun.

Fast morgensvømmer

I 45 år har Anna Maria Mosegaard undervist i yoga. Hun underviser i dag stadig hos FOF i det, der hedder Hensyntagende Yoga.

Udover yogaen går Anna Marie Mosegaard i svømmehal og sauna hver morgen og nyder samværet om bordet efter svømmeturen - i dag i Herning, men i 50 år var hun fast morgensvømmer i svømmecenteret i Ikast by, hvor hun boede i ligeså mange år. Hun har to voksne døtre, to svigersønner og fire børnebørn.

Anna Marie Mosegaard interesserer sig for kunst, musik og for astrologi.

Hun finder megen inspiration ved at følge livskloge mennesker på Facebook og i sin dagligdags gøremål og møder med mennesker.

Efter sin morgentur i svømmehallen har Anna Marie Mosegaard en god energi, og hun bruger den gerne på at sætte sig og skrive. En sætning kommer til hende og sættes på papiret, herfra udvikler der sig videre tankerækker, som hun skriver ned. Det er ikke til at vide, hvad der kommer på papiret, før det står der.

Anna Marie Mosegaard kalder det for sine input, og det er dem, hun nu udgiver i bogen »Hvor enkelt kan det være«.

Ingen budskaber

Anna Marie Mosegaard har skrevet i rigtig mange år.

Det er dejligt at få luftet sine tanker på den måde, synes hun, men indtil videre har det kun været familie og venner, der har fået glæde af hendes tekster.

- Men en dag sagde mit barnebarn, at hun syntes, jeg skulle prøve at udgive dem, og jeg synes også, det kunne være sjovt at dele dem og tror på, at andre kan få glæde af dem, siger hun.

Forfatteren vil dog ikke sige, hun har et decideret budskab med sin tekstsamling:

- Jeg vil gerne holde mig fra budskaber, dem kan man blive så forfærdelig træt af. Men jeg håber selvfølgelig, at læserne tager noget med fra teksterne, som de får glæde af, siger forfatteren.

Bogen udkom på forlaget Vita 15. februar.