Nu kan træerne vokse ind i himlen

Nabo-rotarianerne har plantet træer ved Hjertet - der er åbent fra i dag

Udgivet:27. april 2018, 15.10

Læsetid:1 minut

60 små egetræer - heraf et enkelt lidt større, plantet af de to Rotarypræsidenter Palle Høj og Hans Østergaard, satte forleden rødder i Ikast-mulden ved Hjertet. Træerne er en gave fra Herning til Ikast-klubben i forbindelse med Ikasts 60 års jubilæum Foto: Laila Kempel

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk
Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

HJERTEt Det handler om at have hjertet på rette sted og måske lader træerne vokse ind i himlen.

Herning Rotary Klub var forleden på besøg i Ikast for at deltage i udplantning af de 60 egetræer, som Herning-klubben forærede til Ikast-kammeraterne i forbindelse med deres 60 års jubilæum.

Rotary verdenspræsident Ian Riseley har blandt andet sat fokus på miljøet og opfordrer til at plante et træ - en lund eller endda en hel skov.

- Derfor er vores jubilæumsgave fra Herning til jer i Ikast, et egetræ, der i litteraturen forbindes med vores fælles danske kulturarv. Intet andet træ er mere omspundet af myter og historier, og træet indgyder ved sit ærværdige og maleriske udseende umiddelbar respekt. En ærværdighed og respekt, som kan overføres til Ikast Rotary Klub, siger Herning præsidenten Hans Østergaard, der har dybe rødder i Ikast.

De 60 træer er plantet godt mod vest i Ikast, omkring Hjertet.

- Jeg håber ikke, at I har valgt stedet for at skærme af for det, der kommer fra Herning, lød den humoristiske kommentar fra Hans Østergaard, der selv var med til at sætte træerne i jorden ved det kommende kulturelle omdrejningspunkt i det vestlige Ikast.

Og netop dagen i dag åbner Hjertet - ikke med den store officielle indvielse. Den venter til efteråret.

Men håndværkerne afleverer byggeriet, de første bookinger af lokaler er foretaget - og offentligheden har hermed mulighed for at kigge indenfor og bese de mange nye muligheder for møder, træf, fællesskab og sport, som er en del af Hjertets koncept.