Julegaver fra superligaklub giver fællesskab og gode vaner

Fodboldstjerner fra FC Midtjylland har delt gaver ud til børn og unge fra økonomisk trængte familier i Region Midtjylland

Udgivet:29. december 2022, 15.00

Læsetid:3 minutter

Malte og William får julegave af Erik Sviatchenko fra FCM Samfund. Foto: Privatfoto

5 måneder siden

FCM-SAMFUND Spillere fra FCM Midtjylland havde i dagene op til jul travlt med at sprede juleglæde.

Anfører Erik Sviatchenko var på frivillig basis med til at dele bugnende sportstasker og et års gratis medlemskab af den lokale fodboldklub ud til trængte familier.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Uddelingen skete sammen med andre superligaspillere og unge fra FCM Samfunds beskæftigelses- og udviklingsindsats »Sammen går vi på banen«

Glæden over gaverne holder endnu længere end til påske, for det har nemlig vist sig, at 80 procent af modtagerne stadig er medlemmer to-tre år efter at have modtaget gaverne fra FCM.

Gode fællesskaber

- Når først de unge er meldt ind i den lokale fodboldklub, bliver de heldigvis hængende. Det ser vi som en kæmpe succes. Før de fik gaven, var kun hver tredje af dem medlemmer af en sportsklub. To år efter, de har fået gaven, er mere end fire ud af fem medlemmer. Vores mål er netop at give så mange børn og unge som muligt adgang til en fodboldklub, hvor man møder stærke sociale relationer og fællesskaber, fortæller Preben Rokkjær, marketing- & supportdirektør i FCM Samfund, som er FC Midtjyllands organisation for ansvarlighed.

Han fortsætter:

- Også de lokale sportsklubber får en gave, for de unge får ofte lokket deres forældre med. Antallet af aktive forældre fordobles i forhold til før, familien fik julegaven.

Stolte af at være med

- Jeg ved, hvor vigtigt det er at høre til og være en del af er fællesskab. Med FCM Samfunds julegaver gør vi en forskel her og nu for familier, som desværre har en smule mindre end os andre. Men de skal absolut stadig føle sig glade og fyldt op af kærlighed netop denne højtid. Det er en stor glæde at køre ud med de fyldte sportstasker. At se smilet og glæden hos dem, der åbner døren, er meget meningsfyldt for mig, siger anfører Erik Sviatchenko. Også tidligere minister, Helge Sander, er en del af FCM Samfund og deltager i julegaveuddelingen. Han siger:

- Med FCM Samfunds fodboldtaske rækker vi på en rigtig god måde ud til børn og unge, der ikke har de bedste muligheder for at møde op i den lokale klub – og slet ikke i det træningstøj, som alle gerne vil komme i. Det glæder mig enormt, at vi kan være med til at trække flere børn og unge til foreningslivet.

Gaveregnen er blandt andet betalt af FC Midtjyllands førsteholdstrup, der donerer 1000 kroner for hvert ligamål, de har scoret i årets sidste tre måneder til juleprojektet, samt af FCM Midtjyllands fire partnere, Vestjylland Forsikring, Rationel, ALPI og DK Company. Også FC Midtjyllands sæsonkortholdere har bidraget til gaverne, da de under corona valgte at give penge til FCM Samfund, i stedet for at få penge retur for de kampe, de ikke kunne komme til.

Det er femte år i træk, at FCM Samfund deler julegaver ud i Midtjylland.

I alt 1200 børn og unge har modtaget de bugnende sportstasker med fodboldstøvler, træningstøj, håndklæder, drikkedunke, medlemskab til en lokal fodboldklub og en billet til en 3F Superligakamp

Hjælper unge i arbejde eller uddannelse

Ud over julegaveprojektet styrker FCM Samfund på andre måde Midtjyllands borgere. Det sker ikke mindst med projekt »Sammen går vi på banen«, som er en beskæftigelses- og udviklingsrettet indsats for unge, der har siddet fast i sygemelding, ledighed eller misbrug. 135 unge har været gennem forløbet, og yderligere 30 er i gang i øjeblikket. Cirka halvdelen af de unge lykkes efterfølgende med at starte i uddannelse eller job.