Topkamp i aften: HIH får besøg af såret guldfavorit

Formstærke Herning-Ikast Håndbold møder i aften storsatsende og kriseramte Odense

29. januar 2020, 09.24

Naja Nissen Kristensen og Herning-Ikast Håndbold er ubesejret på denne side af VM-pausen. I lørdags viste HIH-kvinderne storspil, da de tyske mestre, BBM Bietigheim, blev udspillet og slået med hele 33-25 i den europæiske EHF Cup. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Alle bookmakere havde Odense Håndbold som guldfavoritter før sæsonen, men den seneste måned har været hård ved fynboerne, der har HTH Ligaens største spillerbudget.

I pokalfinalen to dage før nytår blev Odense ydmyget for åben tv-skærm af et storspillende Herning-Ikast-hold. Siden da har Odense skiftet cheftræner fra Jan Pytlick til Karen Brødsgaard, men resultaterne skuffer stadig. Fynboerne har i januar tabt til Viborg HK, upåagtede Ajax København og senest rumænske Gloria Bistrita i søndags.

Men HIH-træner Mathias Madsen advarer mod at tage noget for givet før aftenens topbrag i IBF Arena. Odense-holdet råder stadig over så gode spillere, at det hurtigt kan klikke igen.

- De har haft et par dårlige kampe på det seneste, og der er ingen tvivl om, at de er lidt ramte på stoltheden. Men kvaliteten i deres trup fejler jo ikke noget, så det kan sagtens komme i aften.Vi skal være skarpe, hvis vi vil vinde. Det er en topkamp, fastslår Mathias Madsen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold.

Fundamentet for sejren skal - som det ofte er tilfældet - støbes i forsvaret.

- Vi har haft godt styr på Stine Jørgensen og Nycke Groot i de to andre kampe (i denne sæson, red.), og det bliver vigtigt igen. Men det store spørgsmål bliver måske Mie Højlund. Hun har noget x-faktor og har spillet godt i lang tid. Hun må ikke få ret meget plads, pointerer HIH-træneren om den danske landsholdsspiller, der veksler mellem rollen som playmaker og højreback i Odenses bagkæde.

Tabellen viser tydeligt, hvor vigtig aftenens kamp er. Både Herning-Ikast og Odense står med 24 point som henholdsvis nummer fire og fem i HTH Ligaen, og der er blot to point op til andenpladsen, så hvert point har selvsagt stor betydning.

Der er kampstart klokken 20.30 i IBF Arena. Opgøret vises i øvrigt direkte på TV2 Sport.