En proppet havnefest: Der var stor opbakning og sømandsviser

Havnefesten i Strøgcentret var en stor succes, hvor flere butikker have rygende travlt

Udgivet:08. juni 2023, 06.00

Læsetid:3 minutter

De Lystige Sømænd spillede flere gange op til dans og sang. Foto: Chresten Bergh

Mads P. Magnussen
Journalist

4 måneder siden

HAVNEFEST Hele fredagen var der liv og glade til havnefesten i Strøgcenteret, og humøret blev da også godt hjulpet på vej af det gode vejr og de mange kreative oppyntninger der hang rundt omkring.

I flere butiksvinduer kunne man finde fiskenet, falske fisk og andre havdyr og meget, meget andet. Derudover var det gennemsigtige glasloft også blevet dekoreret med guirlander af alverdens kreative fisk, blæksprutter og lignende, som lokale institutioner havde været med til at lave. Og hvis man ikke nåede forbi arrangementet, så vil disse stadig kunne opleves den kommende uge.

Hos Jan Birk Knudsen, chef i Vores Ikast, var tilfredsheden også ganske stor ovenpå arrangementet.

- Jeg synes, der har været en fantastisk god stemning, og jeg synes der har været en rigtig god opbakning - både fra butikkerne og medvirkende, men også fra kunderne. Jeg har set mange glade ansigter, og de var der hele dagen, siger Jan Birk Knudsen.

Ud over de mange flotte udsmykninger - og de gode tilbud i butikkerne - så bød havnefesten også på sang fra De Lystige Sømænd, og dans fra Herning-afdelingen fra Kom og Dans. Og det hele resulterede altså i, at folk bare strømmede til Strøgcentret hele fredagen.

- Jeg havde da en forhåbning om, at der kom mange, men det ved man jo ikke altid, hvordan ender. Men jeg er rigtig, rigtig glad for, at der kom så mange som der gjorde. Det var super. Der har været travlhed rundt i butikkerne - jeg har ikke været rundt at snakke, for det har jeg simpelthen ikke haft tid til - men jeg kan jo se, at flere steder har der været kø og endda helt ud på gaden, og det får jo en gammel detailhandler til at smile, sagde Jan Birk Knudsen.

To vindere

Og så var der også en pælesidningskonkurrence.

Her var deltagerne 36-årige Michelle Hansen og 42-årige Jesper Petersen.

Det betød, at de skulle sætte sig op på pælene klokken 12.00 og så ellers forsøge at klare sig helt frem til klokken 21.00 - og det klarede de begge to, hvilket betød, at de delte præmien, som var et gavekort på 5000 kroner til Vores Ikasts butikker.

- Jeg har det fint, bagdelen sover lidt efterhånden, men vi er snart færdige, sagde Michelle Hansen kort inden klokken blev 21.00.

- Jeg har set serie på telefonen, og så har det hjulpet, at der har været mange at snakke med os og spørge og heppe. Så tiden er egentlig gået hurtigt, synes jeg, sagde Michelle Hansen.

Og selvom tiden ikke blev brugt på serier hos den anden vinder, så var tiden også fløjet ganske fint afsted hos ham.

- Der er mange der er kommet og har snakket med mig, det har egentlig været meget hyggeligt. Jeg har lige tjekket Facebook en gang imellem; ellers har jeg ikke gjort så meget, sagde Jesper Petersen.

Jan Birk Knudsen var en travl, men glad mand fredag aften. Foto: Chresten Bergh
Om det var havnestemningen skal vi lade vær usagt, men humøret var i top hos de mange folk i strøgcenteret. Foto: Chresten Bergh
Pælesidningskonkurrecen var heller ikke så hård, at man ikke kunne smile lidt. Foto: Chresten Bergh
»Og lidt for Susanne, Birgitte og Hanne ...« Foto: Chresten Bergh
Der blev handlet og handlet hele dagen. Foto: Chresten Bergh
Byens børn havde været yderst kreative med dekorationerne. Foto: Chresten Bergh
Danset blev der også. Sikke en fest. Foto: Chresten Bergh
Der var Herning-afdelingen af Kom og Dans, som virkelig fik tændt op i danseskoene. Foto: Chresten Bergh
Ja stemningen var simpelthen bare i top. Foto: Chresten Bergh