Legendarisk Bording-bar: Bliver til nyt gastronomisk madhus

Ung iværksætter med en forkærlighed for mad rører i gryderne til nyt madhuskoncept i Bording

Udgivet:19. august 2020, 11.51

Læsetid:4 minutter

Cecilie Nybo er blot 25 år og gastronomi-iværksætter i den tidligere legendariske Bording-bar Hjerter Syv, der i denne weekend markerede navneskiftet til C-Gastronomi. Foto: Henrik Ole Jensen

Jette Aaes
Egnsredaktør

3 år siden

BORDING Der var venner, familie og nysgerrige lokale, da 25-årige Cecilie Nybo for nyligt markerede, at hun for alvor har blandet kortene: Hjerter Syv på hovedgaden i Bording ændrer navn, koncept og stil.

Fremover hedder det legendariske brune værtshus og grillbar nu C-Gastronomi. »C« efter Cecilie og »gastronomi« efter den mad, lavet i hånden fra bunden, som Cecilie Nybo fremover vil servere for gæsterne på byens nye spisested.

Væk er spillekort og spillemaskiner, og med hjælp fra venner og familie er Cecilie Nybo i fuld gang med renovere og udvikle sin iværksætterdrøm.

C-Gastronomi satser som udgangspunkt på catering- og takeaway-menuer.

Derudover åbner Cecilie Nybo og personalet hver torsdag dørene for restaurantspisning. Med faste 3-retters menuer og enkelte á la carte-retter. Fra et menukort, som skifter hver måned i forhold til årstid og råvarer.

- Jeg tror på, at Bording både er klar til og mangler et spisested som mit, siger Cecilie Nybo med fasthed i både stemmen og øjnene.

Selvstændighed i generne

Selv om hun er ung, har hun alligevel en del erfaring at trække på.

Cecilie Nybo købte Hjerter Svy for to år siden.

- Jeg har blandt andet været delikatesseleder i Meny i Brande og arbejdet hos slagterbutikkerne Gøttsche i Herning og Østerport i Ikast, siger Cecilie Nybo.

Hun tog oprindeligt en HHX-uddannelse og begyndte også at læse til finansøkonom.

- Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg slet ikke skulle i den retning.

Hendes bedstefar og siden hendes mor drev i mange år cateringvirksomheden Herning Salater.

- Fra jeg var helt ung, lovede jeg mig selv, at jeg skulle være selvstændig. Og jeg har altid elsket at lave mad. Jeg tror begge dele ligger i mine gener, siger Cecilie Nybo.

Potentialet i Bording

At kombinere de to ting lå i hvert fald lige for, og Cecilie, hendes mor og hendes kæreste, Lennart, begyndte at kigge sig omkring i overskuelig radius fra parrets daværende bopæl i Ikast.

- Vi fandt ud af, at Hjerter Syv i Bording var til salg. Min mor kendte stedet og ejerne, som hun havde været leverandør for, og min kæreste har en forkærlighed for klassiske værtshuse. Så på hver vores måde så vi potentiale i stedet, siger Cecilie Nybo.

Sådan var udsigten langt fra i områdets pengeinstitutter:

- Jeg måtte gennem seks banker, før jeg fandt en, der sagde ja til at bakke min plan op. Det kræver hård hud og masser af selvtillid at tage den kamp op. Bankerne bliver faktisk ret personlige i deres afslag, fortæller iværksætteren.

Men Cecilie Nybo troede på sit projekt. Og i september overtog hun Hjerter Syv, og købte sammen med sin kæreste et hus lige ved siden af.

- Når jeg skal arbejde med mad, skal jeg være i nærheden - om morgenen, når der bliver leveret varer og om aftenen, når det hele er i fuld gang, siger hun.

Fyrede sin mor

Hun brugte den første periode på at fornemme stedet, og begyndte støt og roligt på at skifte kursen:

- Det gav dønninger, da jeg indførte rygeforbud. Men jeg kunne ikke selv holde ud at arbejde i røgen.

I løbet af 2019 tegnede idéen sig for hende. Der skulle sadles helt om.

- Personligt lever jeg for at spise - mens andre spiser for at leve. Jeg elsker at lave mad, eksperimentere med mad, anrette mad, så det bliver en oplevelse for flere sanser. Det drømte jeg om at gøre til min levevej.

Tankerne var sat over. Og så kom corona.

- Det var en gigantisk mavepuster. Jeg måtte fyre min mor, der var ansat på fuld tid, for at have en chance. Det var så hårdt, siger Cecilie Nybo.

Med genåbningen kom der igen langsomt skred i udviklingen, og Cecilie Nybo er nu langt om længe klar til at lancere sit konceptet.

I C-Gastronomi tilbyder hun catering til både store og små begivenheder, og fra torsdag til søndag sælger hun takeaway fra restauranten, hvor der hver torsdag samtidig bliver serveret mad-oplevelser for alle interesserede.

Inspiration i Ikast

- Folk må gerne stadig kigge forbi og drikke kaffe eller en øl. Men jeg glæder mig til at servere smagsoplevelser i restauranten. Jeg er meget inspireret af Morten »Kok« Thomsen i Ikast og hans gourmet-koncept med servering af menuer om torsdagen. Han har været super god sparring for mig, og jeg er blevet inviteret med i hans køkken for at opleve hans måde at arbejde på. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Cecilie Nybo.

Med smagsprøver på tapas, sandwicher, streetfood og levende musik under receptionen, håber hun, at folk er klar til at komme tilbage og prøve Cecilies bud på gastronomi i Bording.

- Det har været en lang rejse med rigtig mange forhindringer. Alt for mange forhindringer. Jeg har satset alt, og mangler stadig at nå helt i mål med renoveringen af stedet. Blandt andet skal facaden have en stor overhaling. Men nu skal vi i gang med lækker mad på tallerknerne.

Cecilie Nybo, 25 år og gastronomisk-iværksætter, glæder sig til at servere blandt meget andet tapas, takeaway, catering og 3-retters menuer i tidligere Hjerter Syv, som hun har døbt C-Gastronomi. Foto: Henrik Ole Jensen