Ny udstilling i Sognehuset

Vibeke Viuff Andersen fra Kjellerup udstiller

Udgivet:11. november 2022, 06.00

Læsetid:1 minut

Vibeke Viuff Andersen udstiller sine værker i Engesvang Sognehus.Foto: Privatfoto

5 måneder siden

UDSTILLING Prøv at gå tæt på de billeder, der de næste tre måneder er udstillet i Engesvang Sognehus.

Mange af billederne er nemlig mere end blot fine tegninger af ansigter. Der er yderligere små historier i form af fugle og andre figurer vævet ind i kunstfærdige håropsætninger.

Kunstneren bag billederne er Vibeke Viuff Andersen fra Kjellerup.

- Jeg kan godt lide at sætte historier ind i de overordnede historier. Det er nok fordi, jeg kan lide at nørkle med noget, der er godt for min egen fantasi, siger Vibeke Viuff Andersen i en pressemeddelelse.

Til daglig arbejder hun som sygeplejerske, og hun bruger arbejdet med tegninger og malerier til at slappe af efter arbejdstid.

- I min arbejdsdag skal jeg hele tiden forholde mig til andre mennesker. Når jeg har fri, har jeg brug for at lukke mig om mig selv og min hobby. Og så nørkler jeg med detaljer, siger kunstneren.

Hun er oprindeligt uddannet som reklametegner, og en stor del af hendes værker er da også tegninger med farver. Desuden laver hun malerier med akryl på lærred. De er noget større end tegningerne, og motiverne er ofte i et grænseland mellem det abstrakte og figurative. Og også her ser man interessante detaljer og beskæringer.

Udstillingen kan ses i Engesvang Sognehus de næste tre måneder, når der er aktiviteter i huset eller der er personale på arbejde i huset.