Yildiz Kibar vender tilbage til byrådssalen

Udgivet:10. september 2019, 13.13

Læsetid:1 minut

Yildiz Kibar.

Ikast-Brande For mange er der ikke det store arbejde i at være 1. suppleant, men for socialdemokraten Yildiz Kibar har det siden slutningen af 2016 stort set svaret til at være valgt til byrådet. Sidste efterår vikarierede hun således i tre måneder for partifællen Inge Dinis, der henover sommeren blev ramt af flere blodpropper, og den kurdiskfødte socialdemokrat nåede dårligt at forlade byrådet, før hun vendte tilbage som barselsvikar for Anne Ravn Bach ved årsskiftet.

Barselsvikariatet løb frem til udgangen af juli, og nu er der så bud efter Socialdemokratiets 1. suppleant igen: Denne gang er det partiets gruppeformand og formand for Sundheds- og omsorgsudvalget, 2. viceborgmester Frank Heidemann Sørensen, der har måttet bede om sygeorlov, foreløbig frem til udgangen af november. Til Herning Folkeblad oplyser Frank Heidemann Sørensen, at han skal opereres for kræft i bugspytkirtlen.

Yildiz Kibar overtager Frank Heidemanns plads i Sundheds- og omsorgsudvalget, men hun overtager dog ikke formandsposten. Den skal i stedet varetages af udvalgets næstformand, Lars Lyhne (V).

Hendes partifælle, Kasper Pauli Pedersen, overtager Frank Heidemanns plads i Økonomi- og Planudvalget, ligesom han overtager rollen som gruppeformand for socialdemokraterne i Frank Heidemanns fravær.

Også i den byrådsperiode, der sluttede med udgangen af 2017, nåede Yildiz Kibar at repræsentere sit parti i byrådet i over et år, dengang som afløser for Martin Skøtt, der valgte at trække sig helt fra byrådsarbejdet af arbejdsmæssige årsager.