FCM har skæbnen i egne støvler

Med en sejr i morgen i Bulgarien avancerer FC Midtjylland fra Europa League-gruppespillet

Udgivet:09. december 2021, 06.04

Læsetid:1 minut

FC Midtjylland og Júnior Brumado - her i hjemmekampen mod Ludogorets - kan i morgen aften spille sig videre fra Europa League-gruppespillet. Det kræver dog en sejr i Bulgarien. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD I morgen aften kan FC Midtjylland selv afgøre deres sportslige skæbne i denne sæsons Europa League-gruppespil.

Således vil en sejr i torsdagens udekamp mod bulgarske Ludogorets sikre »ulvene« avancement og billetten videre til næste runde - uanset udfaldet af den anden gruppekamp mellem portugisiske Braga og Røde Stjerne fra Serbien.

Spørgsmålet er blot om tre eventuelle point til FCM vil sikre første- eller andenpladsen.

Før den sidste puljerunde står »ulve«-mandskabet noteret for otte point i fem kampe. Det er to point færre end førerholdet Røde Stjerne og ét point færre end Braga, der i skrivende stund er nummer to. Dog er Bo Henriksens tropper bedre indbyrdes end den serbiske storklub, som man spillede 1-1 mod i Herning og besejrede 1-0 i Beograd. FCM-opgørene mod Braga endte med et 1-3-nederlag i Portugal samt en 3-2-sejr på MCH Arena.

Torsdagens afgørende match i den bulgarske provinsby Razgrad kommer mellem to pokalkvartfinaler mod Brøndby. Den første - søndag på den københavnske vestegn - vandt FC Midtjylland med 2-0.

Førstkommende søndag er der pokalreturkamp i Herning, men forinden har »ulvene« fuld fokus på den lige så vigtige duel mod Ludogorets, som er nederst i Europa League-puljen med blot ét point for fem kampe.

- Det er mega afgørende at slutte godt af og komme videre i begge turneringer. Det er selvfølgelig vores ambition. Vi har selv sat os i den position, hvor vi kan tage begge dele, og nu skal vi gøre det færdigt, fastslår FCM-anfører Erik Sviatchenko.

Hvis FC Midtjylland ikke vinder i Bulgarien, går midtjyderne videre til UEFA Conference League - turneringen under Europa League.

Opgøret mellem Ludogorets og FC Midtjylland spilles torsdag klokken 21.00. Kampen kan ses live på TV2 Sport X.