Jobcentret inviterer: Morgenmøde på bassinkanten

Kommunen ønsker dialog med virksomheder, der har udlændinge ansat

Udgivet:09. marts 2022, 05.58

Læsetid:1 minut

11 måneder siden

IKAST-BRANDE Det er overskriften på et morgenmøde, som Jobcenteret i Ikast-Brande kommune arrangerer for virksomheder onsdag 30. marts i Ikast Svømmecenter klokken 7.30.

I Ikast-Brande Kommune er der virksomheder inden for alle brancher, der har medarbejdere med anden baggrund end dansk.

Det er dygtige medarbejdere, men i mange tilfælde udnytter man ikke medarbejderens kompetencer godt nok, fordi der er opgaver, der kræver, at man taler og skriver et godt dansk.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Ikast-Brande Kommune har udsendt

Andre virksomheder oplever gruppedannelser eksempelvis ved sociale arrangementer eller over frokosten, fordi man ikke har et fælles pausesprog.

Endelig er der virksomheder, der oplever fejl i produktionen, fordi informationerne ikke bliver forstået rigtigt.

I en tid med mangel på arbejdskraft er det vigtigere end nogensinde, at virksomhederne opkvalificerer de medarbejdere de allerede har og gør arbejdspladsen attraktiv at blive på.

Arbejdsmarkedschef i kommunen, Charlotte Gye Sørensen, byder velkommen til morgenmødet, hvor der kommer oplæg fra virksomheder, der har taget emnet op og har indført en sprogpolitik, eller som har tilbudt de udenlandske medarbejdere undervisning i arbejdstiden. Der er gode muligheder for at få tilskud til medarbejdere, der kan tilbydes danskundervisning, og det kommer kompetencefonden IKUF og holder oplæg om.

Så på alle måder bliver det en dag hvor man, som virksomhedsrepræsentant, bliver godt klædt på, og får gode tips til hvordan man kommer i gang, og ikke mindst hvordan man får gang i snakken på dansk på kommunens virksomheder.