Håndboldspillerne i IFS: Tilbage i gul og blå

Det handler om bedre struktur og tilhørsforhold, siger Steen Sørensen om ændringer for de lokale håndboldsspillere

Udgivet:08. januar 2023, 10.08

Læsetid:3 minutter

Steen Sørensen har siden 1976 været en del af IFS håndbold, og glæder sig til, at der skabes fornyet struktur i klubben og at talenter og seniorer er tilbage i gul/blå spilletøj. Foto: Jørn Deleuran

HÅNDBOLD Håndboldmiljøet i Ikast har stolte traditioner for at udvikle unge talenter i både herre- og kvindehåndbold. Men undervejs i bestræbelserne på at skabe fordelagtige og attraktive muligheder for specielt de unge spillere har der været skabt mange løsninger.

Eller som en af IFS-koryfæerne Steen Sørensen udtrykker det: Foreninger i foreningerne.

Men nu er tiden til at skabe orden i forvirringen og et tilhørsforhold, hvor alle skal spille i de gode gamle blå-gule trøjer.

ISI idrætsefterskole og Sportstar College har været med til at trække håndboldtalenterne til byen

Et hurtigt kig ind i forskellige landsholdstrupper, ligaklubber og 1. divisionshold viser, at rigtig mange af spillerne har tilbragt deres ungdomsår i Ikast.

Det er både lokale unge som har spillet i Ikast FS Håndbold eller Ikast KFUM, men der er også mange som er kommet til Ikast for at gå på ISI Idrætsefterskole og herefter er fortsat på Sportstar College.

Her har de kunnet kombinere deres håndbolddrømme og passion med en gymnasial uddannelse på Ikast-Brande Gymnasium eller Handelsgymnasiet Ikast-Brande.

Holdånd

- I en tid hvor vi ser flere traditionsrige håndboldklubber kæmpe med truende konkurser og svære vilkår, har vi kigget hinanden i øjnene i bestræbelserne på at skabe et håndboldsamarbejde mellem Ikast FS Håndbold, Ikast Håndbold, ISI og Sportstar College. Det handler om at styrke fællesskabet og fremtidssikre kvaliteten i talentudviklingen både for lokale og håndboldspillere fra ISI og Sporstar College, men også om, at helt almindelige håndboldsspillere, der gerne vil dyrke motionshåndbold på seniornniveau har et sted at gå hen. Der er muligheder i Ikast KFUM, men vi vil også gerne have seniorerne tilbage i IFS. Blandt andet er der flere elever på højskolen, der som deres yngre kolleger fra college eller ISI gerne vil kunne gå over gaden for at spille håndbold, forklarer Steen Sørensen.

Tilbage i gult og blåt

Han erkender, at der har været en del forvirring omkring håndboldsspillere. Hvor hører de til og hvem spiller de for

Derfor er det nu besluttet, at klubben Håndbold Akademi Ikast (HAI) efter denne sæson lukkes ned, og alle hold flyttes over i Ikast FS Håndbold, hvor det gode sammenhold/fællesskab skal udbygges og udviklingsmiljøet kan fortsætte.

- Samtidig har det være vigtigt for Ikast FS Håndbold at få genskabt et tilbud hvor der er plads til alle i klubben uanset hvilket spillemæssigt niveau man befinder sig på, og at der på sigt atter kommer senior håndbold under IFS.

- Ikast Håndbold er byens håndboldlokomotiv, og der vil også fortsat være pigeungdomshold i U17- og U19-rækken med navnet Ikast Håndbold. Men fremover bliver det med en samlet ledelse i et sportsligt udvalg, som skal sikre kvaliteten af ungdomshåndbolden i Ikast FS håndbold og Ikast Håndbold. Der bliver i den forbindelse ansat to talentchefer/sportsansvarlige til at varetage de mange forskellige udfordringer og opgaver der ligger på både drenge- og pigesiden.

Nye trænere

Sportsudvalget har i løbet af november og december måned arbejdet på at finde det helt rigtige setup omkring den sportslige organisering, så man sikrer en rød tråd for hele ungdomsafdelingen.

- Vi er i fuld gang med at sætte trænerholdet som skal stå i spidsen for en ny start fra sommeren 2023.

Ikast FS Håndbold, Ikast Håndbold, ISI og Sportstar College glæder sig til fremtiden, som byder på et mere samlet udviklingsmiljø for alle unge håndboldspillere i Ikast, siger Steen Sørensen, der som gammel IFS’er glæder sig til at se alle tilbage i gul/blå spillertøj og med samme tilhørsforhold i den samme klub: Nemlig IFS håndbold.