Klar til Final4: Ny HIH-sejr over rumænere

Herning-Ikast videre til slutkampene i European League efter hjemmesejr over Valcea

Udgivet:02. april 2022, 19.34

Læsetid:2 minutter

Vilde Johansen og Herning-Ikast Håndbold er klar til Final4 på den europæiske scene. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Helt som ventet er Herning-Ikast Håndbold klar til Final4-slutkampene i årets EHF European League.

Lørdag aften blev det til endnu en kvartfinalesejr over rumænske Ramnicu Valcea - denne gang hjemme i IBF Arena i Ikast, hvor værterne vandt med 33-28 - efter midtjysk pauseføring på 16-12.

HIH’erne havde vundet det første opgør i Rumænien med seks mål, og det lagde en indirekte dæmper på begivenhederne i returkampen.

Hjemmeholdet var ikke tvunget til at vinde kampen eller forcere spillet, og den ekstra gnist var indledningsvis savnet mod et desperat Valcea-hold, der forsøgte at presse Herning-Ikast-spillerne med særdeles aggressivt forsvarsspil.

Ad flere omgange i første halvleg førte gæsterne med to mål, men inden pausen fik HIH vendt forløbet til føringer på fire mål. Det var ikke mindst i kraft af seks træffere fra højrefløjen Cecilie Brandt.

Herning-Ikast står midt i et tæt kampprogram, og allerede mandag venter hjemmekampen mod Horsens i DM-slutspillet. Af samme grund - og med forspringet på seks mål fra Rumænien i baghovedet - begyndte Kasper Christensen tidligt at spare på ressourcerne hos bærende spillere som Ingvild Bakkerud og Sarah Iversen.

Det gav masser af minutter til eksempelvis stortalentet Julie Scaglione.

Efter pausen blev rokeringerne flere og flere hos hjemmeholdet, der gav plads til også Olivia Simonsen, Alberte Ebler, Tyra Axnér, Line Mai Hougaard samt keeper Jessica Ryde. Sidstnævnte var tilbage efter to kampe på sidelinjen med en mindre hjernerystelse.

I hele anden halvleg blev både Emma Friis, Emma Lindqvist, Ingvild Bakkerud og Cecilie Brandt sparet. Fra bænken kunne de se 30 arytmiske og rodede minutter, hvor de to hold udvekslede tempofyldte aktioner og scoringer, men den midtjyske sejr kunne der ikke indvendes noget imod.

HIH-topscorere blev Cecilie Brandt og Julie Scaglione med hver seks mål.

Ud over Herning-Ikast Håndbold er også tyske Bietigheim klar til Final4. Turneringens sidste to semifinalister findes søndag, hvor Viborg HK og rumænske Baia Mare er storfavoritter mod de norske klubber Storhamar og Sola.