En dæmper på bevægelse og ferie

To kommunale tilbud bevares, men skrumper en smule

Udgivet:01. april 2023, 06.00

Læsetid:1 minut

For nogle få år tilbage var aktiv Sommer eller Fritid, som det hedder nu, noget af et tilløbsstykke. Billedet her stammer fra tilmeldingen for snart syv år siden. I dag er situationen noget anderledes. Der er ikke den store buket af tilbud fra foreningslivet, der åbenbart ikke har ressourcer til at gøre opmærksom på sig selv og på denne måde hverve nye medlemmer. Foto: Privatfoto

Flemming Thulstrup
Journalist

6 måneder siden

IKAST-BRANDE En kommune i bevægelse. Det har været et af mange nøgleord for Ikast-Brande Kommune, men nu sættes tempoet lidt ned.

Det drejer sig om afvikling af de officielle bevægelsesuger.

Dem har der tidligere været et par stykker af, nemlig i foråret og det tidlige efterår.

Fritidsrådet har set nærmere på det kommunale tilbud, der har haft en noget svingende tilslutning fra såvel deltagere som foreninger, der har stået bag de forskellige aktivitetstilbud.

Fra fritidsrådets side anbefales det, at der for fremtiden kun holdes en enkelt bevægelsesuge, og den vil finde sted sidst i august og begyndelsen af september.

Der har tidligere været afsat 150.000 kroner til formålet, men budgettet lyder nu på 75.000 kroner.

Indstillingen er godkendt og vedtaget af børne-, kultur- og fritidsudvalget.

Aktiv Ferie

Aktiv Ferie har tidligere været noget af et tilløbsstykke for skoleelever, der måske har kedet sig en smule i ferien.

Arrangementet har også været et udstillingsvindue for kommunens rige foreningsliv til at vise, hvad de har at byde på samt eventuelt hverve nye medlemmer.

Siden er tilbuddene i Aktiv Ferie blevet væsentligt færre, og nu har fritidsrådet set nærmere på, om Aktiv Ferie skal bevares.

Fritidsrådet indstiller, at sommerferie-tilbuddet fortsætter.

Det vil dog formentlig ske under en meget afdæmpet form, idet de arrangerende foreninger ikke længere vil modtage betaling for deres eventuelle medvirken. Det kommer til at foregå for egen regning.

Det vides endnu ikke, hvordan der bliver skabt et overblik over, hvilke aktiviteter der tilbydes i løbet af sommerferien og hvornår.

Indstillingen fra fritidsrådet er tiltrådt af børne-, kultur- og fritidsudvalget.