Adventskoncert i Fonnesbæk Kirke: Hvad gør jul til noget særligt?

Første søndag i advent er i år 27. november, hvor den årlige adventskoncert med Den Totale Dekadence og FDF’s Brass Band løber af stablen

Udgivet:25. november 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

I Fonnesbæk Kirke er der traditionen tro adventskoncert med henholdsvis Ikast FDF Brass Band og koret Den Totale Dekadence første søndag i advent. Foto: Privatfoto

2 måneder siden

KONCERT Hvad gør julen til noget særligt? Er det læssevis af gaver, neonlys og overfyldte maver?

Eller er det, når julens stjerne lyser, og man ser barnet i krybben?

I hvert fald er det den morale, som sangskriverparret fra Ringkøbing, Peter Sander Andersen og Svend Erik Petersen, tog med i deres julesang »Hvad er det, der gør jul til noget særligt«, som handler om det, der er værd at huske, og som blandt 515 julesange blev kåret som vinder af DR’s seere og lyttere i en konkurrence for nogle år siden.

En meget smuk og stemningsfuld sang, som man kan høre i Fonnesbæk Kirke på søndag 27. november. Det skriver Den Totale Dekadence i en pressemeddelelse.

Klassikere og fællessange

I Fonnesbæk Kirke er der nemlig traditionen tro adventskoncert med henholdsvis Ikast FDF Brass Band og koret Den Totale Dekadence første søndag i advent.

Det er sidstnævnte, der blandt en række andre sange fremfører den populære nye julesang i flerstemmig udgave.

Ud over den kan man gå nogle hundrede år tilbage i tiden og lytte til en komposition af Bach, ligesom »Look at the world« er en smuk, melodiøs sang, der kan varme i den kolde tid.

Ud over de sange og salmer, som er et must til en adventskoncert som »Juletræet med sin pynt«, »Julen har bragt« og »Glade jul«, tager Dekadencen et vovet, men garanteret populært, skridt ind i et julepotpourri med populære julemelodier, sat i et arrangement for kor af Hanna Christiansen, som sammen med gemalen, Aage Christiansen, står for ledelsen af koret.

Adventskoncerten har selvfølgelig også fællessange, og en af dem er den uundværlige »Dejlig er Jorden«, som med publikums sangstemmer, kombineret med korets firestemmige udgave og smukke overstemmer fra et par dygtige sopraner, slutter den traditionsrige adventskoncert af.