Så har Energi Ikast fjernaflæst målerne

Da medarbejderne hos Energi Ikast mandag morgen mødte på arbejde efter nytåret, blev der spændt kigget i fjern-aflæsnings-systemet.

Udgivet:03. januar 2017, 07.41

Læsetid:2 minutter

Varmeforbrugerne i Engesvang har i 2016 haft billigere varme foto Thomas Vang Nielsen

6 år siden

IKASTVÆRKERNE Tilfredsheden var til at få øje på, da der lå aflæsninger på stort set alle de i alt godt 22.000 el-, varme- og vandmålere der blev fjernaflæst ved årsskiftet.

- Der manglede kun i alt 30 aflæsninger eller cirka en promille, og det er vi ganske fornøjede med, fortæller Ib Maaløe som er afregningsansvarlig hos Energi Ikast.

Disse manglende aflæsninger kigger værkernes teknikere på i løbet af de næste dage, og går så i gang med at kvalitetssikre aflæsningerne

- Derefter flytter vi aflæsningerne over i vores afregningssystem, hvor vi laver yderligere kvalitetssikring på den årskørsel, der viser om kunderne har betalt for lidt eller for meget i 2016, forklarer Ib Maaløe

Ikast værkerne forventer at udsende årsopgørelsen til kunderne sidst i januar måned sammen med PBS meddelelsen, eller per brev til de der ikke er på PBS.

- Vi forventer dog, at vore kunder allerede fra 20. januar vil kunne smugkigge på resultatet af deres årsopgørelse ved at logge sig ind på Energi Ikast hjemmeside, siger Ib Maaløe.

Kaj Hansen fra Energi Ikast fortæller, at behovet for opvarmning i 2016 stort set har været som forventet, så hvis man som forbruger ikke har ændret væsentligt på sine forbrugsvaner, vil det aconto opkrævede stort set svare til det forbrugte.

Omkring de kommende a'conto opkrævninger forklarer Kaj Hansen, at prisen på vand fra Ikast Vandforsyning er uændret i 2017, og at spildevandsbidraget stiger med tre procent i forhold til 2016.

Derimod stiger fjernvarmen i Ikast og Bording med ni procent i forhold til 2016, hvor man ekstra ordinært nedsatte varmeprisen i anden halvdel af 2016. Varmeprisen i Ikast og Bording er således tilbage på samme niveau som i 2015.

Varmeprisen i Engesvang falder med godt 20 procent i 2017 i forhold til 2016, da man der har oparbejdet et overskud, der skal tilbageføres til varmekunderne der.