Derby-klasse: Herning-Ikast moste arvefjenden

HIH-kvinderne hentede sikker sejr i topopgøret mod Viborg

30. januar 2021, 17.20

Stine Skogrand (i.m.) var suverænt banens bedste, da Herning-Ikast Håndbold nedlagde rivalerne fra Viborg. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Der var klasseforskel, da lørdag eftermiddag bød på det håndboldklassiske lokalopgør mellem Herning-Ikast og Viborg HK.

I IBF Arena i Ikast vandt HIH-kvinderne i sikker stil med 28-21 - efter en HIH-føring ved pausen på 16-10.

På forhånd var der lagt op til et tempofyldt, målrigt og intenst derby mellem nummer fire og tre i Bambusa Kvindeligaen. Men det høje tempo og den høje kvalitet blev kun leveret fra værternes side.

Matchen mellem ærkerivalerne endte som en taktisk triumf for Herning-Ikasts cheftræner Kasper Christensen. HIH’ernes fremskudte 5:1-forsvar tog fuldstændig kraften ud af Viborgs bagkæde, der ellers blandt andre talte ligaens topscorer, Kristina Jørgensen.

Hverken den danske landsholdsback eller de hvidklædte holdkammerater formåede at nedbryde hjemmeholdets kompakte og bevægelige defensiv. Og når der endelig opstod plads, stod Sabine Englert i vejen. Og det gjorde den 39-årige tyske veteran mange gange. Således blev Englert noteret for 14 parader og en redningsprocent på 42.

Næsten lige så effektiv var HIH-anfører Stine Skogrand. Den norske europamester - nummer to på topscorerlisten - leverede otte pinde i alt, heraf seks inden pausen - fire af dem i første halvlegs sidste fire minutter.

Herning-Ikasts stabile defensiv skabte store frustrationer i Viborg-lejren, og heller ikke i den afsluttende halvleg fandt gæsterne et taktisk modsvar.

Billedet var det samme: HIH’erne fastholdt fokus og skarphed, og det gav løbende ottemålsføringer på både 22-14, 24-16 og 27-19.

En af årsagerne var, at Herning-Ikast for alvor fik gang i kontramaskinen, symboliseret ved venstrefløjen Emma Friis, som scorede seks gange på eget gulv.

Med sejren over Viborg henter HIH to point på arvefjenden, der med 32 point dog stadig er fem point foran i tabellen, som føres af Odense med 34 point. Team Esbjergs danske mestre er en delt nummer to med 32 point.

Herning-Ikasts næste opgave er onsdagens topopgør ude mod netop Team Esbjerg.