Tilskud med betingelser: Klassisk festival får 30.000 kroner

Støtte til klassisk festival mod løfte om koncert som afslutning

19. marts 2021, 13.37

IKAST-BRANDE Kultur- og fritidsudvalget har besluttet at bevilge 30.000 kroner til Klassisk Musik Festival (KMF), der finder sted i perioden 31. oktober til 14. november.

For at yde dette bidrag har man i udvalget dog betinget sig, at afslutningskoncerten finder sted i Ikast-Brande.

Festivalen arrangeres i samarbejde med Herning Kommune, og arbejdsgruppen består af repræsentanter fra de kulturelle samråd i begge kommuner. Den klassiske musikfestival fandt sted første gang tilbage i 2004 og har siden 2012 været holdt hvert andet år.

Den seneste af slagsen fandt sted i efteråret 2020 i en tilpasset version på grund af de restriktioner, der på daværende tidspunkt var iværksat på grund af corona.

Opera på skolerne

Det var dengang meningen, at Niels W. Gades »Elverskud« skulle opføres, men den blev på grund af de nævnte restriktioner udskudt. Det er imidlertid nu ønsket at den 9. udgave af Klassisk Musik Festival allerede skal holdes efter et år, og at netop »Elverskud« bliver åbningskoncerten.

Festivalen i 2020 bød på omkring 50 arrangementer, hvoraf en snes af dem var henlagt til Ikast-Brande Kommune. Ved afslutningskoncerten deltog 431 tilhørere.

Det er i år planen at gennemføre flere aktiviteter for børn og unge, og der er blandt andet planer om at gentage operaværksteder på lokale skoler.

Desuden satser Klassisk Musik Festival også på at præsentere lokale kunstnere og talenter, blandt andet tidligere deltagere fra Unge Sangere.

Åbningskoncerten finder sted 31. oktober i Herning Kongrescenter og omfatter blandt andet »Elverskud«, mens årets udgave af Klassisk Musik Festival finder sted mandag 15. november med titlen »Operettegalla«, og det er denne koncert, som Ikast-Brande lægger billet ind på, hvis man ellers skal give tilskud.

Budgettet for Klassisk Musik Festival er på 700.000 kroner.