Bording-forfatter nomineret

Peter Krogholm er med i opløbet om »Orla-prisen«

Udgivet:01. september 2018, 08.04

Læsetid:2 minutter

Peter Krogholm.

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

4 år siden

BORDING Journalist og forfatter Peter Krogholm, der stammer fra Bording, er med i opløbet om dette års »Orla-prisen«.

Orla-prisen uddeles af DR og er opkaldt efter Ole Lund Kirkegaards »Orla Frøsnapper«, som har været prisens ansigt udadtil siden begyndelsen.

Peter Krogholm er nomineret i en af de fire kategorier, der er i prisen, for første bind af hans Hitman-trilogi.

- Bogen er til de 11-14-årige drenge - og piger, der har interesse i den retning. Det er historien om Andreas, der på sin konfirmationsdag får en snigskytteriffel og besked om, at han nu skal træde ind i de voksnes rækker og blive lejemorder som sin far, farfar, oldefar og alle mændene i familien har været det i et par hundrede år. Derfra er der fuld skrue på guns, grej og blod, mens moral og hævn tages under behandling, fortæller Krogholm om sin roman.

Hele sommeren er børn landet over kommet med bud på, hvilke bøger, der skal nomineres til børnenes litteraturpris, og i år har de været særdeles aktive.

DR har uddelt Orlaprisen siden 2005. I år uddeles prisen i samarbejde med blandt andre 'Læselyst'-kampagnen, som Kulturministeriet og Undervisningsministeriet står bag.

I alt er der kommet over 1400 bud på Orla-nomineringer, hvilket er mere end dobbelt så mange som sidste år. De 1400 nomineringsbud blev til hele 135 forskellige titler, der levede op til kravene.

Børnene kan fra den 17. september stemme på, hvem de synes skal modtage prisen, og igen i år er der fire forskellige kategorier. Af de 135 titler, børnene har budt ind med, har en bogkyndig jury bestående af både børn og voksne nomineret fem bøger i hver af de fire kategorier.

Peter Krogholms bog er i kategorien »Den mest spændende bog, jeg har læst«.