Formandsskifte: Isi-forstander bliver ny formand for campus i Ikast

Forstanderen på Idrætsskolerne Ikast, Torben Østergaard, er blevet valgt som ny formand for Sportscampus Ikast-Brande

16. september 2020, 11.23

Ikast er blevet kendt - ikke bare i Danmark - men i hele Norden for det unikke campusmiljø, hvor elite og bredde færdes side om side. Her ses hele campusmiljøet. Foto: Sportscampus Ikast-Brande

IKAST Forstanderen for Idrætsskolerne Ikast, ISI, Torben Østergaard er netop valgt som ny formand for Sportscampus Ikast-Brande. Her afløser han Kurt Møller Pedersen.

- Jeg ser frem til at bidrage til at videreudvikle området til topkvalificeret sportsudøvelse, træning og uddannelse på både lokalt, nationalt og internationalt niveau, siger Torben Østergaard.

Et unikt miljø

Sportscampus Ikast-Brande er et interessentskab af lokale uddannelsesinstitutioner, sportsklubber og Ikast-Brande Kommune, som i fællesskab arbejder for at løfte områdets sports- og talentmiljø op i verdensklasse. Fysisk omkranser fire røde skilte campusområdet, som dækker over Sportscenter Ikast, FCM Akademiet, HIH Ligadamer og FCM’s superligamandskab samt klubbens træningsanlæg. Derudover holder ISI, Nordre Skoles idrætsklasser, Guldminen, Sportsstar College, Tullamore Golfbane, Indoor Golf, Stadome og en lang række klubber, som for eksempel Ikast FS og Ikasts FC, også til i campus-området.

- Det er et unikt miljø, som også betegnes som Nordens førende idrætsmiljø. Hundredvis af unge mennesker søger hvert år til vores område for at blive en del af miljøet i og omkring campus, og det ser jeg frem til at videreudvikle, siger Torben Østergaard.

Han understreger betydningen af, at eliten og bredden går op og ned ad hinanden hver dag.

- Det er jo en fantastisk blanding. Elite- og breddeafdelingerne er hinandens forudsætninger, og det ser man ikke andre steder. Tag bare FCK: Her er superligaspillerne gemt væk i dagligdagen, mens FC Midtjyllands Superligahold træner midt i det hele blandt børn og unge fra hele byens foreningsliv, siger Torben Østergaard med henvisning til FC Midtjyllands konkurrent i toppen af den danske Superliga.

Betydning for hele byen

Ifølge den nye formand har Sportscampus Ikast-Brande en stor betydning for hele Ikast. Det gælder blandt andet for bosætning, jobskabelse og medlemstilgang i foreningslivet.

- Vi har 700 elever i år på campus fordelt på blandt andet ISI, Guldminen, Sportstar College, Nordre Skoles idrætslinje og FCM’s akademi. Campusmiljøet medvirker til øget bosætning i kommunen, øget jobskabelse, øget elevtilgang til uddannelsesinstitutionerne, øget medlemstilgang i foreningslivet og en generel øget andel af borgere, som dyrker idræt og motion. Jobskabelsen ses også på ISI, hvor vi eksempelvis har 80 ansatte, siger Torben Østergaard.

Han fremhæver samarbejdet med Ikast-Brande Kommune samt det øvrige foreningsliv i Ikast blandt årsagerne til, at Sportscampus er en udpræget succes.

- Vi har nogle unikke rammer, og de rammer deler vi med byen. Vi tænker fælles i byen, og på længere sigt er det også planen, at vi vil have flere ned at få glæde af omgivelserne ved campus.

Plads til forskelligheder

Sportscampus Ikast-Brande har desuden som målsætning, fortæller Torben Østergaard, at skabe vindere både på og uden for banen. Derfor praktiserer hele området et såkaldt holistisk menneskesyn.

- Her fokuseres på det hele menneske, og det understøtter, at eliteidræt og uddannelse går hånd i hånd. Fokuseringen på det hele menneske understøtter tolerancen for de forskelligheder, som naturligt findes blandt alle mennesker, siger Torben Østergaard.

Torben Østergaard er til daglig forstander på Idrætsskolerne Ikast, ISI. Foto: Pr-Foto