Bekymring

Venstre bifalder pulje-tænkningen i budgettet

19. september 2020, 19.08

Henrik Engedahl (V). Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE Venstre-gruppeformand Henrik Engedahl sammenlignede budgetforliget med juleaften, hvor der bliver delt gaver rundt. Men det kræver jo, at der er nogle penge at købe gaver for, og her kunne Henrik Engedahl glæde sig over en indtjening via udligningsreformen, øget erhvervsskat samt generelle besparelser over en bred kam i kommunen på 1 procent i løbet af de seneste år.

Hvad angår det sidste punkt, havde Venstre-manden ros til kommunens omkring 3000 ansatte:

- Kampen er kæmpet, og det er nu tiden, hvor der bliver betalt lidt tilbage, lød det fra Henrik Engedahl, der ud over glæden ved budgetforliget også bekymret rynkede brynene:

- Vi kigger lige nu ind i en fremtid, der er endnu mere ukendt end nogensinde, sagde han med direkte henvisning til corona-krisen.

- Derfor er det også for mig at se mere end ansvarligt at etablere det, som man i København ville betegne som en krigskasse. Sådan en pulje på syv millioner kroner har vi også med i budgettet. Pengene skal bruges til de stød, som vi ikke umiddelbart har forudset, oplyste Henrik Engedahl.

I forbindelse med pulje-begrebet var Venstres gruppeformand også særdeles tilfreds med den pulje-tænkning, der er indbygget i budgetforliget.