Ingen europæiske medaljer: HIH tabte bronzekamp i Rumænien

Herning-Ikast Håndbold førte det meste af opgøret, men endte med en ny skuffelse ved Final4-stævnet i EHF European League. HIH-kvinderne tabte også bronzekampen

9. maj 2021, 14.26

Vilde Johansen scorede seks mål fra stregen, men det rakte ikke for Herning-Ikast i bronzekampen mod rumænske Baia Mare. Foto: Alex Nicodim/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Der blev ingen medaljer til Herning-Ikast Håndbold ved Final4-stævnet i EHF European League.

Efter lørdagens nervepirrende semifinale-nederlag i forlænget spilletid tabte HIH-kvinderne søndag også bronzekampen.

Final4-stævnets værter, rumænske CS Minaur Baia Mare, slog Herning-Ikast med 33-31 efter midtjysk pauseføring på 19-16.

Nederlaget vil ærgre HIH’erne ekstra, fordi de havde kurs mod sejren og bronzemedaljerne gennem det meste af kampen.

Herning-Ikast slog et hul fra 3-3 til 6-3 i første halvleg og var foran med 19-14 kort før pausen.

Angrebsspillet flød godt, og de frie chancer opstod fra alle positioner - med stregspiller Vilde Johansen som den mest fremtrædende. Hun scorede fem af sine seks mål før pausen.

Men forsvarsspillet levede ikke op til angrebsspillet, og Baia Mare, der aktuelt er nummer to i den rumænske liga, blev derfor aldrig hægtet helt af.

HIH førte 22-20, 25-22 og 27-25. Men derfra gik det galt. Baia Mare scorede tre mål på stribe og kom foran 28-27, og i slutfasen var det pludselig rumænerne, der var i teten. Serbiske Jovanka Kovacevic var hård ved midtjyderne i den fase , og HIH’erne begyndte selv at brænde for meget på den svenske målvogter Filippa Idéhn i det rumænske mål.

Dyre afbrændere i slutminutter

HIH-træner Kasper Christensen, der kampen igennem brugte sin bredde godt, tog timeout og valgte at sende sin A-kæde på banen i de sidste fem minutter.

Med to scoringer fra Ingvild Bakkerud kom Herning-Ikast på 31-32 med knap to minutter tilbage af opgøret. Men da Naja Nissen Kristensen, som indtil da havde scoret fire fine mål, missede to afslutninger i træk, og Ana Marie Tanasie derimellem scorede til 33-31, var festen forbi.

Baia Mare tog bronzen i egen hal, Lascar Pana Sports Hall i det nordlige Rumænien, mens HIH’erne stod tomhændede tilbage som turneringens nummer fire.

Der er ikke længe til at slikke sårene fra skuffelsen i Rumænien. Allerede på onsdag spiller Herning-Ikast første kamp i DM-semifinalerne mod Viborg HK.