Stopper til sommer: Norsk profil forlader Herning-Ikast

Helene Fauske skifter efter denne sæson til unavngiven klub i udlandet

15. januar 2021, 07.02

Efter fire år i Herning-Ikast Håndbold stopper Helene Fauske i det midtjyske efter denne sæson. Nordmanden skifter til en endnu unavngiven klub i udlandet. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Den norske landsholdsspiller Helene Fauske er i gang med sin foreløbig sidste sæson i Herning-Ikast Håndbold.

Således melder de forsvarende pokalvindere torsdag eftermiddag, at den 23-årige playmaker forlader klubben til sommer.

Hun skifter til en endnu unavngiven udenlandsk klub, der har udnyttet en frikøbsklausul i nordmandens kontrakt. Der er tale om en »udenlandsk klub syd for grænsen«, som HIH skriver i pressemeddelelsen.

- Vi har været glade for Helene Fauske, men har vidst at risikoen for en klausuludnyttelse var til stede, og derfor har vi selvfølgelig orienteret os bredt omkring, så vi til næste års sæsonstart er klar med en spiller på samme niveau. Vores ambition til næste sæson er absolut ikke at komme svækkede ud i forhold til indeværende sæson, fastslår Daniel Grønhøj, direktør i Herning-Ikast Håndbold, i skrivelsen.

En del af gamet

Helene Fauske, der fylder 24 år i slutningen af denne måned, har været i det midtjyske siden sommeren 2017. Den elegante bagspiller havde yderligere en sæson som kontraktspiller i HIH - men allerede til sommer slutter samarbejdet.

Herning-Ikast Håndbold oplyser i pressemeddelsen, at klubben modtager en »pæn transfer« for at frigive den norske profil til hendes nye klub.

- Det er en del af gamet at spillere rejser, og vi har hele vejen igennem haft en meget ærlig dialog med Fauske og hendes agent. Allerede ved den seneste forlængelse vidste vi, at det kunne være den sidste sæson, vi har haft i denne omgang, siger Daniel Grønhøj.

Helene Fauske selv ser frem til sit kommende klubskifte, men er også vemodig over, at skulle tage afsked med Herning-Ikast Håndbold.

- Det har ikke været nogen let beslutning, fordi jeg forlader en rigtig god klub, gode holdkammerater, trænere, holdledere samt alle vores fans. Efter fire år i klubben, hvor jeg har gået fra at være marginalspiller, til at have fået en stor rolle og betydning for holdet, så føler jeg at tiden er den rette til at prøve kræfter med en ny liga og et nyt hold, siger Helene Fauske i pressemeddelelsen.

- Heldigvis er der stadig en del måneder tilbage i den lilla trøje, og jeg vil nyde hver en kamp, samtidig med at mit fokus bliver at sikre medaljer til Herning-Ikast Håndbold, lyder det fra nordmanden.