Midtjysk navneskift

Sindico bliver til Pilea for Ikast-virksomheds finansrådgivning

12. oktober 2021, 09.56

FIRMANAVN Det er godt halvandet år siden, at den tidligere bankmand og finanskonsulent, Daniel Høj tiltrådte som direktør for Ikast-koncernen Sindico Group.

I samme ombæring blev Daniel Højs daværende finansvirksomhed indlemmet i koncernen, og Sindico Finance & Business blev født.

Med et mål om at levere uvildig finansiel og strategisk rådgivning til virksomheder og formuende ejerledere, fik man hurtigt fin vækst, til trods for at de første skridt skulle tages midt under en pandemi.

Selvstændig identitet

Men med større synlighed og vækst kommer også behovet for at differentiere sig yderligere og skabe en stærk selvstændig identitet. Derfor skiftede Sindico Finance & Business officielt navn til Pilea Finance & Business A/S 1. september.

- Vi havde behov for at skabe en mere enkel fortælling og kommunikationsmæssigt at stille endnu skarpere på Pilea Finance & Business. Vi har lige så stærke bånd til Sindico Group som altid, men det var også på tide at udvikle en mere separat identitet., lyder det i en pressemeddelelse fra administrerende direktør i Pilea Finance & Business, Daniel Høj.

Navn kommer fra pengetræet

Han forklarer, at det nye navn, Pilea, kommer fra en del af det latinske navn på den plante, som de fleste nok kender bedst som pengeplanten eller kinesisk pengetræ.

- Det synes vi, at der er en stærk symbolik i. Dels symboliserer de enkelte blade på planten forskellige finansielle områder, hvor vi ønsker at hjælpe vores kunder. Og med den rette pleje, opmærksomhed og rådgivning kan vi sikre vores kunder en finansiel styrke og vækst, siger han.

For mange ejerledere og virksomheder i og omkring Ikast og Herning forbindes Sindico-navnet i nogen grad stadig med tekstil. Derfor sker navneskiftet med et mål om at kommunikere klarere.

- Det er vigtigt, at vi som virksomhed står skarpt i vores kunders bevidsthed, også dem som er godt kendt med Sindico Group som koncern. Vi vil gøre det klart, at vi kan hjælpe alle ejerledere og virksomheder, uanset branche og uanset størrelse, siger han.

Virksomheden havde først base i Silkeborg, men flyttede ved Sindico-købet med til moderselskabets adresse på Eli Christensens Vej i Ikast. Nu er firmaet rykket tilbage til Silkeborg.