Konfirmationer udsat: Ekstra tid puster til kreativiteten

Udsatte konfirmationer giver tid og lyst til at kaste sig ud i større, kreative projekter, når det kommer til borddækning og indbydelser til den store dag

Udgivet:05. februar 2021, 14.53

Læsetid:2 minutter

De klassiske blå og lyserøde toner har stadig en plads på mange konfirmationsborde, men årets farver er pastel og grøn-brune toner ifølge indehaveren af farvehuset. Foto: Laila Kempel

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør

3 år siden

IKAST Igen i år når konfirmanderne at begynde i 8. klasse, før de giver deres ja i kirken. Selvom mange ærgrer sig over udsættelsen af konfirmationerne, er der optimisme at spore hos Farvehuset i Ikast, der sælger servietter, bordpynt og materialer til indbydelser.

- Vi er glade for, at der er en tidlig afklaring for konfirmanderne. Sidste år oplevede flere familier at få festdagen udsat af flere omgange, men i år ved vi, at de fleste først skal konfirmeres i august, siger indehaver Susanne Gadeberg.

Udsættelsen giver ekstra tid til at kaste sig over selvgjorte kreative projekter.

- Man har fået et par måneder forærende. Der er flere, der har tiden til at sidde og fordybe sig med invitationer og bordpynt. Og selvom der er lang tid til august, er der faktisk mange, der allerede nu gerne vil have styr på farver og temaer, siger Susanne Gadeberg.

Viser frem på Facetime

Farvehuset er som resten af detailhandlen tvunget til at holde butikken i Ikast lukket for kunderne, men det forhindrer ikke Susanne Gadeberg i at forsøge at inspirere konfirmander og deres familier med festlige, farverige borddækninger og indbydelser.

- Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan have vores kunder i butikken, hvor vi plejer at kunne gå rundt og se på vores forslag til sammensætninger af farver, få en god snak og give noget inspiration. Nu foregår det i stedet på Facetime, siger indehaveren.

Hun håber dog, at det i løbet af foråret vil blive muligt for kunder at booke en tid til et besøg i butikken og en snak ansigt til ansigt.

Pastel og grøn-brune toner

Indtil da giver Susanne Gadeberg gerne sit bud på årets trends og farver.

- Pastelfarverne er et hit, og det samme er grøn-brune og mere afdæmpede tonearter. Sidstenævnte er populære både hos drenge og piger. Her kan man også sagtens lade sig inspirere, hvis man skal holde en anden stor fest senere på året - det kan være en rund fødselsdag eller en anden mærkedag, der skal fejres.

Ifølge Susanne Gadeberg er det forskelligt, om det er konfirmanden selv eller forældrene, der fører an, når der skal styr på pynten.

- Hos drengene især, er det nok mor, der tager teten. Men jeg oplever mere og mere involvering af konfirmanderne selv. Pigerne har dog oftere en klar ide, om hvad de gerne vil have, og udfordrer forældrenes mening lidt mere, siger hun.