Ny tøjbutik i det gamle posthus: - Ikast er jo Jyllands detailmekka

Sidst på måneden får Ikast endnu en ny butik, når virksomheden og tøjbrandet To Be Wanderlust kommer til byen

9. september 2020, 10.01

Veninder og forretningspartnere. Mai Steenkjær (t.h.) og Gitte Kragelund fra Silkeborg har forelsket sig i det gamle posthus og i Ikast. Blandt andet har Mai Steenkjær sin søn i institution i Ikast, hvor hun også har set på hus med sin kæreste. Foto: Flemming Hansen

IKAST 30. september åbner endnu en tøjbutik i bymidten. Her får det gamle posthus i Ikast nyt liv i form af virksomheden To Be Wanderlust, som hidtil har fungeret som webshop.

To Be Wanderlust er ejet af to kvinder fra Silkeborg, 30-årige Mai Steenkjær og 31-årige Gitte Kragelund, som begge har forelsket sig i det tidligere postlokale ved jernbanen. Virksomheden blev etableret sidste år med de to som medstiftere. Nu har de købt virksomheden, ejer halvdelen hver, udvider med fysisk butik og showroom. Alt sammen i Ikast.

Rigtig mavefornemmelse

Det er gået stærkt i de seneste uger for Mai Steenkjær og Gitte Kragelund. I forrige uge overtog de lokalerne, og i de kommende uger vil posthuset blive omdannet til butik.

- Vi skal have et showroom, kontor og lager her. Det var bare den helt rigtige mavefornemmelse, vi fik, da vi begge trådte ind første gang, siger Gitte Kragelund.

- Vi har tidligere haft lager et andet sted i Ikast, og så har det været lidt som om, at vi er blevet mere og mere tiltrukket af byen. Ikast er jo Jyllands detailmekka med en lang og stolt tradition for tekstilproduktion. I dag ligger mange store modehuse fortsat i Ikast, siger Mai Steenkjær.

Hun tilføjer, at selv om lokalerne skal have en stor overhaling, kunne de to partnere hurtigt se potentiale i både rammerne og beliggenheden.

- Vi ligger lige ved jernbanen, her er gode parkeringsmuligheder, og vi kommer til at være i enden af Strøget, lyder det fra Mai Steenkjær.

Rejselystne veninder

Gitte Kragelund viser ind i lagerrummet, hvor et væld af papkasser er blevet båret ind. Ved siden af ligger kontoret efterfulgt af butikslokale og showroom.

Mai Steenkjær og Gitte Kragelund har været veninder i 15 år. Hvor Gitte Kragelund qua sin egenskab som designer har flair for netop tøjdesign, trends og mode, bliver det Mai Steenkjær, som tager sig af markedsføringen og kundepleje.

- Jeg har en professionsbachelor i digital konceptudvikling, og vi supplerer hinanden rigtig godt. Jeg har tidligere arbejdet som stewardesse, og har derfor rejst i hele verden. Derudover har jeg boet i Dubai i flere år, mens Gitte har boet og arbejdet i Kina, fortæller Mai Steenkjær.

Den rejselystne tilgang til livet er dermed gensidig og kommer også til udtryk i kollektionen hos To Be Wanderlust.

- Vi vil gerne appellere til den moderne kvinde, hvor vi samtidig har et miks af udenlandske - ofte mellemøstlige trends - kombineret med den skandinaviske stil. Vi opfordrer til at være lidt modige i vores kollektioner, som vi glæder os til at vise frem, siger Gitte Kragelund.

Fysiske butikker vigtige

Selv om webshop-delen har været en stor succes, er indehaverne ikke i tvivl om, at behovet for fysiske butikker fortsat eksisterer.

- Det er vigtigt ikke at trække sig i en tid, hvor mere og mere bliver digitaliseret. Vi vil bakke op om det fysiske butiksliv, og så har vi masser af efterspørgsel fra kunder, som både vil prøve tøjet, men som også ønsker den nærhed, det fysiske møde giver, lyder det fra Gitte Kragelund, som i øvrigt også har arbejdet for Bestseller og DK Company.

30. september byder To Be Wanderlust indenfor i de nye lokaler til åbningsaften.

- Det er åbenbart her i Ikast, det sker, så vi tænkte, at her skulle vi da også slå os ned, lyder det med forventning i stemmen fra Mai Steenkjær.

Veninder og forretningspartnere. Mai Steenkjær (t.v.) og Gitte Kragelund fra Silkeborg har forelsket sig i det gamle posthus og i Ikast. Foto: Flemming Hansen