Har siddet på kassen i 25 år

6. februar 2021, 05.37

Per Haulrik - 25 år som økonomidirektør og partner i IB Gruppen i Ikast. Foto: PR-foto

JUBILÆUM Mandag den 1. februar kan Per Haulrik fejre 25 års jubilæum som økonomidirektør og partner i IB Gruppen på Strøget 40 i Ikast.

Han begyndte som økonomichef, men har de seneste 15 år haft titel af økonomidirektør med ansvar for både økonomi, administration og bygningerne som drives i datterselskabet IB Ejendomme og tæller i alt 14 lejemål.

Per Haulrik er opvokset i Ikast, og efter sin studentereksamen på Ikast-Brande Gymnasium kom han i lære hos Tøjeksperten i Østerport.

Med svendebrevet i hånden foretog han et markant brancheskifte. Han fik ny elevplads hos det senere BDO, og her blev han færdig som revisor to år senere. Parallelt hermed tog han HD og senere cand. merc. aud.-uddannelserne i på handelshøjskolerne i Herning og Kolding.

Økonomichef

Afbrudt af et enkelt år hos Kommunernes Revision havde han en flot karriere hos BDO i Herning og Ikast, indtil han i 1996 valgte at takke ja til stillingen som økonomichef i IB Gruppen A/S i stedet for at gå den slagne vej til en autorisation som revisor.

Han havde kendskab til virksomheden qua sit tidligere job, så han vidste hvad han gik ind til. Og Per Haulrik har haft stor og kompetent indflydelse på IB Gruppens udvikling siden årtusindskiftet, som blandt andet har indbefattet salg af en række af koncernens selskaber, som et led i et længere planlagt generationsskifte.

Ud over moderselskab og ejendomsselskab er han i dag CFO i kommunikationsbureauet Happy & Co, og han har fortsat administrative funktioner i onlinebureauet CO3, som ellers blev solgt til VISMA for tre år siden.

Per Haulrik er en særdeles kompetent og respekteret kollega - både blandt medarbejdere, ledelse og ejerkreds, og det er den samme oplevelse virksomhedens eksterne samarbejdspartnere sidder inde med.

Blueslaug

Privat er den 63-årige økonomimand medlem af Ikast Blueslaug, og spillede tidligere sekundafodbold i IFS. Her sad han i en overgang også på pengekassen som kasserer, og han var sammen med Johnny Rune og Eskild Thygesen de tre IFS-repræsentanter, der sad i den første FCM-bestyrelse, da fussionsklubben blev etableret i 1999.

I en femårig periode var han også formand for Ikast Hallerne – blandt andet under den store udvidelse til Sportscenter Ikast-Brande i 2005, hvor der blev bygget om og til for mere end 32 millioner. I dag er han på sjette år hovedkasserer i Ikast forenede Sportsklubber.

Privat kan Per Haulrik snart fejre kobberbryllup med sin ægtefælle Lena Søgaard. De har i fem år boet på Haraldsgade i Herning, og de kan til sammen mønstre hele seks børn og fem børnebørn.

Den runde dag skulle have været markeret sammen med en anden jubilerende kollega sidst på vinteren, men dette er som så meget andet udsat til mere normale tider.