Der er langt fra Colombia til Danmark

17-årige Andres David Muñoz Pulido er udvekslingsstudent i Danmark, og har siden august boet i Ikast. Han kommer fra Colombia og oplever stor forskel på de to lande

Udgivet:06. december 2019, 11.55

Læsetid:3 minutter

Andres David Muñoz Pulido er udvekslingsstudent fra Columbia og har siden august gået på handelsgymnasiet i Ikast. Foto: Privatfoto

Af Anna Sofie Tolstrup Thomsen Erhvervspraktikant

IKAST Det er en typisk kold gråvejrsdag i november. Vi befinder os på Handelsgymnasiet Ikast-brande, hvor vi venter på den 17-Årige Andres David Muñoz Pulido. Selvom han har været i Danmark i tre måneder, har han nok ikke helt vænnet sig til kulden.

Andres David Muñoz Pulido er nemlig fra Colombia og bor i Danmark som udvekslingsstudent via Rotary.

Han kommer gående ned ad gangen på skolen i sin vinterjakke og bagvendt kasket.

Hans rejse begyndte i 2016, da Andres for første gang hørte om udveksling, da hans bedste vens bror var taget til Tyskland som udvekslingsstudent.

Et par år senere da Andres var færdig med det, der svarer til high school, besluttede han sig for at kigge lidt nærmere ind i det der udveksling.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle efter high school, men jeg ville gerne ud at se verden og opleve, hvordan man gør tingene anderledes andre steder i verden. Så jeg valgte at kigge nærmere ind i Rotarys udveksling, fortæller han.

Ønsker

Hos Rotary foregår det sådan at man har nogle ønsker til udvekslingsland. Andres havde ønsket Holland, Italien og Frankrig, fordi det er nogle af de lande næsten alle gerne vil opleve - og så lille Danmark. Han ønskede Danmark, fordi det er et lille og spændende land, som har styr på tingene.

- Jeg er også den slags person som vælger de ting, andre ikke altid vælger, siger han med et skævt smil.

Andres har nu boet her i Danmark i tre måneder ved en dansk værtsfamilie. Derhjemme er Andres enebarn og har aldrig før haft en søster, men nu har han pludseligt tre.

Enebarn blandt søstre

- Det er ikke så forskelligt fra at være enebarn, mest fordi min "søstre" her i Danmark har travlt med deres fritidsinteresser og efterskole.

Selvom at søstrene har travlt med gymnastik, ridning og en af dem er på efterskole, så taler de stadig sammen når de er hjemme, og det er der han kan mærke, at han ikke er enebarn mere.

Andres David Muñoz Pulido synes, naturligt nok, der er stor forskel på Colombia og Danmark. Også udover over vejret og maden.

I Danmark er man eksempelvis mere selvstændig end i Colombia, og viser ikke følelser i så høj grad som i Colombia.

Han har også lagt mærke til, at man kommunikerer anderledes og mindre. Blandt andet er Andres lidt chokeret over de danske unges holdning til samværet med andre.

Langt hjem

- Når man er sammen i en gruppe, går folk bare uden at siger noget og uden at aftale hvem, der gør hvad!

Han har ofte kontakt med vennerne derhjemme, men synes ikke han direkte savner dem.

- Jeg taler med dem ugentligt, for eksempel når jeg har noget, jeg gerne vil dele med dem. Jeg har også en kammerat, der er på udveksling i Belgien, som jeg indimellem taler med.

Da vi forlader handelsskolen, har vi et indtryk af, at Andres har det godt her i Danmark og synes, det er meget spændende at være hjemmefra. Men der er langt fra Colombia til Danmark.