To mænd varetægtsfængslet i fire uger efter brande på Als

Da beredskab var ved at slukke en brand, kom der ny brand i samme gade. To mænd er sigtet for brandstiftelse.

Udgivet:14. august 2022, 19.49

Læsetid:2 minutter

Mens beredskabet lørdag eftermiddag var i gang med at slukke en brand i Storegade i Nordborg på Als, kom der melding om en ny brand et andet sted i gaden. To mænd mistænkes for brandstiftelse. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

SØNDERBORG To formodede brandstiftere er ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for brandstiftelse.

Det fremgår af et opslag på det sociale medie Twitter fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mændene på 25 og 35 år er sigtet for brandstiftelse efter to brande i Nordborg på Als lørdag eftermiddag. Den 25-årige har kæret kendelsen.

Ifølge JydskeVestkysten er mændene sigtet efter straffelovens paragraf 180, der er en alvorlig bestemmelse i straffeloven om brandstiftelse.

Det er en paragraf, der drejer sig om, at brandstifteren er klar over, at andres liv kommer i overhængende fare.

Mændene mistænkes for at stå bag to brande i Storegade i Nordborg. Den første brand var i nummer 31 og blev anmeldt lørdag eftermiddag klokken 13.48.

Under slukningsarbejdet opstod der klokken 14.46 en mindre brand i endnu en etageejendom i gaden. Denne gang i Storegade 27, hvor en politipatrulje kunne konstatere, at der var brand også i den ejendom.

En af de to sigtede bor i en af ejendommene, som de er sigtet for at have sat ild til, skriver JydskeVestkysten. Men begge mænd nægter sig skyldige i brandstiftelse, oplyser deres forsvarere til mediet.

I forbindelse med den ene brand blev en beboer indlagt til observation for røgforgiftning. En brandmand er desuden kommet lettere til skade under slukningsarbejdet.

Søndagens grundlovsforhør, hvor de to mænd blev begæret varetægtsfængslet, blev afholdt for lukkede døre. Det vil sige, at offentligheden ikke kan få indblik i detaljer om sagen.

Politiet oplyser søndag eftermiddag, at beboerne i Storegade 22, 23, 35 og 37 kan vende hjem igen, og at Pottemagergade, der er en sidegade, igen er åben.

Der er fortsat spærret for adgang til Storegade 25-33 og for 24-30.

- Her afventer genåbning nødvendige undersøgelser af brandstederne, skriver politiet på Twitter.

/ritzau/