Overraskelse i Ikast-Brande: To nye borgmesterkandidater meldte sig på banen til valgmøde

To nye kandidater som kommunal førstemand meldte sig pludselig på banen

Udgivet:31. oktober 2021, 07.06

Læsetid:1 minut

Lotte Stoltenborg fra Fælleslisten erklærede sig i aftes som borgmesterkandidat. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist

2 år siden

VALG Feltet af borgmesterkandidater blev ved vælgermødet i Blåhøj Hallen mandag aften pludselig øget fra fire navngivne kandidater til seks.

Det skete, da det store panel som »udgangsbøn« fik lov til at nævne navnet på den person, som de ville pege på som borgmester efter kommunalvalget tirsdag 16. november.

Ikke overraskende pegede Venstre på den nuværende borgmester Ib Lauritsen, mens de to konservative i panelet pegede på Annette Mosegaard. Dansk Folkeparti pegede på Simon Vanggaard som borgmester, mens socialdemokraterne så klart foretrak Kasper Pauli Pedersen som førstemand for Ikast-Brande Kommune.

Det samme gjorde i øvrigt Enhedslisten.

I al beskedenhed

Nye Borgerlige og Kristendemokraterne var ikke helt klare i mælet omkring den ønskede borgmester, men det var Fælleslisten til gengæld.

- Vi har fået fortalt, at hvis man vil have indflydelse, så skal man være sammen med en af de store grupperinger i byrådet. Vi har nu erfaret, at sådan forholder det sig ikke. Derfor peger vi på vores egen borgmesterkandidat, sagde Lotte Stoltenborg.

- Hvem, ville forsamlingen vide.

- Ja, det er altså mig, fortsatte Lotte Stoltenborg, der efter en enkelt periode i byrådet altså stiller op som borgmesterkandidat.

Det samme gjorde Kirsten Merrild fra Frihedspartiet i øvrigt.

- Jeg ved ikke, om man kan blive borgmester som en slags løsgænger uden for partierne, men jeg stiller mig altså i al beskedenhed til rådighed som borgmester, sagde den 70-årige pædagog fra Nørre Snede.