IBUR krydrer stafetten med bilbanko

Over 100 er nu tilmeldt indsamlende hold i stafetten 1. maj

21. april 2021, 11.40

IBUR har i år holdt bilbanko i Ikast og Brande. Foto: Henrik Ole Jensen

VELGØRENHED Mens foråret så småt spirer frem, er planlægningen af Stafet for Livet i Ikast i fuld gang.

Der er nu tilmeldt over 100 deltagere fordelt på 11 hold – og tovholder på den del af arrangementet, Katrine Vinther, venter, at antallet stiger de næste par dage.

I tilgift til den traditionelle indsamling af midler til at støtte dem, der er berørt af kræft, kommer der en lidt usædvanlig håndsrækning fra Ikast Brande Ungdomsråd, IBUR, der i starten af året havde succes med afvikling af bilbanko.

IBUR vil nemlig 1. maj, hvor Stafet for Livet afvikles rundt omkring i Ikast, arrangere hele tre gange bilbanko og donere overskuddet til Stafet For Livet.

Det kommer til at ske ved DK Company, SM Værktøj og Textile Logictics på tre forskellige tidspunkter i løbet af dagen.

Der er plads til 50 tilmeldinger hvert sted, og hvis det mål nås, er der 15.000 kroner til den gode sag.

Stafet For Livet er verdens største bevægelse mod kræft. Over hele verden går lokalsamfund sammen for at give håb og støtte til alle som er berørt af kræft.

- I 2021 bliver stafetten lidt anderledes end normal, så vi kan leve op til corona-restriktionerne. Det betyder, at vi komprimerer stafetten til 12 timer, og at vi vil bede holdene om at indrette deres egne små baser hjemme. Vi sørger for at binde hele arrangementet sammen med online festligheder og fysiske aktiviteter i løbet af dagen. Vi afslutter stafetten med en lysceremoni (online og rundt i byen), hvor vi mindes dem vi har mistet, og hylder dem der kæmper, fortæller Katrine Vinther.

Der er lavet fire to kilometers ruter rundt om i Ikast, hvor arrangørerne vil byde på underholdning med musik, quizz og lignende.

Torvet bliver omdrejningspunkt – men dog ikke samlingspunkt. Netop på grund af corona. Det er også herfra man livestreamer den lysceremoni, der er en central del og smuk afslutning på Stafet For Livet.

- Som noget helt specielt sælger vi lysposer ved Torvet på den måde, at man får for én poses pris to styk. Vi tænder så lysene på Torvet, mens folk kan tage den anden med hjem og lave lysceremonien der.