IBF støber fortsat: Tjener igen over en kvart milliard kroner

Koncernen bag IBF kunne i 2021 konstatere et overskud før skat på hele 316 millioner kroner

Udgivet:21. juli 2022, 14.00

Læsetid:2 minutter

IBFs ejer-koncern, A/S Romodan, kan igen i år vise nogle betontunge-tal, der dog forventes at blive en smule lavere i 2022 på grund af energi- og råvarepriser. Foto: PR-foto

REGNSKAB Resultaterne er stadig til at tage og føle på hos A/S Romodan fra Ikast, der blandt andet ejer IBF, som producerer beton til mange forskellige formål. Årsregnskabet for 2021 siger nemlig et overskud før skat på 316 millioner kroner. Det er en fremgang på over 50 millioner kroner fra 2020, der ellers stadig lød på et rimelig solidt overskud, må man sige.

Derudover kunne regnskabet også prale af en nettoomsætning på hele 2,49 milliarder kroner og et bruttoresultat på 1,16 milliarder kroner.

Tilfredsstillende millioner

Ikke overraskende bliver årets resultat beskrevet som tilfredsstillende i regnskabet, hvor det da også nævnes, at koncernens resultat er »positivt påvirket af en generel større fremgang i aktiviteterne end forventet«.

- Som led i en strategisk plan med henblik på styrkelse af koncernens position har man erhvervet 50,83 procent af aktierne i Polysan A/S, 100 procent af anparterne IBF BioBeton ApS og 70 procent af anparterne i Best Farm ApS, lyder nogle af investeringerne i årsregnskabet.

Dog forventes der en lille krakelering i betonen i 2022:

- Koncernens aktivitetsniveau forventes at være uændret fra 2021. Dog forventes resultatet at blive lavere end realiseret i 2021 på grund af prisstigning på selskabets råvarer og energiforbrug. Der forventes et resultat efter skat i niveauet af 200 millioner kroner, lyder det i årsregnskabet.

Dermed endnu et eksempel på, at tidens skyhøje priser virkelig er historiske - selv de største drenge i klassen bliver ramt negativt.

Enorm vækst

IBF er ejet af A/S Romodan, der ejes af brødrene Preben og Mogens Rosenkilde - deres far stiftede virksomheden tilbage i 1960, da han opkøbte et mindre cementstøberi i Ikast.

Pladsen blev hurtig for trang, og herefter begyndte de mange udvidelser både i Ikast, i resten af landet samt i udlandet.

Aktuelt driver IBF omkring 50 betonanlæg rundt i landet, og hertil kommer afdelinger i blandt andet Polen og Tyskland. Netop Polen og Tyskland blev et fokus for IBF efter Berlinmurens fald, hvor man så muligheden for et nyt marked i det gamle DDR.

IBFs største område er enfamiliehuse, som både skal bruge tagsten og belægningssten, som IBF producerer.

Der udbetales - ligesom sidste år - 40 millioner kroner i udbytte, og egenkapitalen er vokset til over 1,11 milliard kroner.

A/S Romodans tal for 2021

Resultat før skat: 316 millioner kroner

Nettoomsætning: 1,16 milliard kroner

Driftsresultat: 299 millioner kroner

Aktiver i alt: 1,99 milliard kroner

Egenkapital i alt: 1,11 milliard kroner

Udbetalt udbytte: 40 millioner kroner

Antal ansatte: 1457