Årets første sejr: HIH sled sig til to point mod Aarhus

Herning-Ikast imponerede ikke, men vandt 27-24 over Aarhus United

Udgivet:02. januar 2022, 16.05

Læsetid:2 minutter

Sarah Iversen (t.v.) og Herning-Ikast vandt årets første ligakamp - matchen mod Aarhus United blev spillet uden tilskuere i IBF Arena. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Sprudlende og elegant blev det aldrig, men til gengæld blev det arytmisk og overraskende spændende, da Herning-Ikast Håndbold hentede årets første sejr i 2022.

På hjemmebane i IBF Arena vandt HIH-kvinderne med 27-24 over Aarhus United, der gennem hele kampen hang på de midtjyske favoritter. Også ved pausen, hvor værterne blot førte 16-14.

Herning-Ikast Håndbold indledte årets første match med fire ud af klubbens fem landsholdsspillere fra december måneds VM-slutrunde i Spanien. Men på trods af den stærke start-syver - med blandt andre Emma Friis, Simone Petersen, Jessica Ryde og Emma Lindqvist - var hjemmeholdet længe på jagt efter rytme og effektivitet.

Aarhus United - rækkens nummer 10 - førte både 5-3 og 6-5 og fulgte med til 8-8, men derefter fik værterne endelig sat lidt tempo i angrebsspillet og kontrafasen.

Træfsikre scoringer af Ingvild Bakkerud og Emma Friis, sidstnævnte scorede seks mål inden pausen, var med til at skabe et forspring på tre mål. I den fase var også keeper Jessica Ryde skarp.

Men Aarhus-holdet lugtede overraskelsen og kæmpede forbilledligt med fysik og energi mod et tungt hjemmehold, der hele vejen sled for at finde de rigtige løsninger.

I det sidste kvarter leverede de to hold samlet fire brændte straffekast, og særligt HIH’erne formåede ikke at omsætte en række store chancer.

I den afsluttende fase tog HIH-målvogter Sabine Englert afgørende fra - både ved straffekast og med flere markante parader, hvor den midtjyske defensiv ikke imponerede.

Gæsterne fastholdt snoren i topholdet. Ikke mindst som følge af syv mål fra playmaker Mathilde Neesgaard, der er opvokset i Tjørring.

Fire minutter før slutfløjtet reducerede Aarhus’ Thea Stankiewicz til 23-25, men Line Mai Hougaard scorede kort efter, og efter en aarhusiansk udvisning - og endnu en redning fra Englert - kunne Simone Petersen sikre pligtsejren med sin sjette træffer.

Hos HIH var der debut til klubbens nye højreback, Alberte Ebler. Den 18-årige østjyde fik lidt over et kvarter på banen, hvor hun leverede én enkelt assist i hjemmesejren.

Herning-Ikasts næste opgør spilles onsdag 5. januar. hvor modstanderen er Horsens på udebane.