Det er løg’n: Den hemmelige opskrift fra Ikast pølsemand hitter

Pølsevognens bløde løg er for alvor kommet på de midtjyske komfurer

25. januar 2020, 06.30

Kai »Pølsemand« Rasmussen oplever en overvældende interesse for den hemmelige opskrift på bløde løg, som han solgte ved årets julemarked på Ruskjærholm tilbage i december. Foto: Laila Kempel

LØG’N Tanken om de bløde løg fra dengang, der var pølsevogn ved rutebilstationen i Ikast kan få mundvandet til at stige hos mangen en Ikast-bo.

Det kræver dog en vis alder for at kunne forholde sig til fænomenet, da det er 22 år siden, at pølsemand Kai Rasmussen lod sig pensionere, og tog den efterhånden legendariske opskrift på bløde løg med sig hjem.

Ved flere lejligheder har 75-årige Kai Rasmussen dog fremstillet en portion af de bløde løg og stillet sig bag disken og solgt frankfurtere og hotdog’ere, som i de gode gamle dage. Altid med et smil på læben og uden på nogen måde at ville afsløre opskriften. Han stillede altid op helt frivilligt, da salget har været i forbindelse med godgørende formål. Som eksempelvis ved sidste års julemarked på Ruskjærholm i december 2019

Men i år var det ganske særligt. For ikke alene kunne man købe de bløde løg til de nygrillede pølser.

Den hemmelige opskrift

Man kunne også for en flad halvtredser købe en lukket kuvert, hvori et sammefoldet A4 papir fortalte historien om de bløde løg - men også afslørede alle de hemmelige ingredienser. Samtlige indtægter fra opskrifts-salget kanaliserer Kai Rasmussen videre til Ruskjærholm

Interessen har siden december været overvældende og Kai Rasmussen har solgt i nærheden af 150 opskrifter, og samlet på den gode side af 7000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse på Ruskjærholm

Torsdag aften var nyheden nået til TV MidtVest.

Telefonstorm

- Jeg var i byen, men fra klokken otte og et par timer frem væltede det ind med beskeder. Jeg fik 215 henvendelser i løbet af to timer, og sad oppe til klokken et om natten for at forsøge at få styr på det hele, siger Kai Rasmussen, der er overvældet over interessen.

- Jeg har fået henvendelse fra både Holstebro og København, og en masse gode historier om gode minder med »vores« bløde løg, siger Kai Rasmussen.

Resulterer de seneste henvendelser i køb af opskrifter vil Kai Rasmussen kunne donere yderligere 10.000 kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde på Ruskjærholm.

Da Kai Rasmussen var pølsemand producerede, og solgte han 150 kilo bløde løg om ugen. Produktionen foregik aldrig i pølsevognen, men i dybeste hemmelighed i privaten, så ingen kunne aflure hemmelighederne.

De bløde løg fra pølseboden ved rutebilstationen er legendariske. Foto: Laila Kempel