Vildt derby: Atter 3-3 og målfest mellem Silkeborg og FCM

Seks mål, VAR-drama og 3-3 i mandagens midtjyske derby

Udgivet:29. maj 2023, 17.20

Læsetid:3 minutter

FCM-keeper Jonas Lössl måtte hive mange store parader frem i den hektiske indledning mod Silkeborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau/Scanpix

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

4 måneder siden

FODBOLD Grundspillets sidste runde i marts mellem Silkeborg og FC Midtjylland endte 3-3 - og mandag eftermiddag blev det til endnu en vild og dramatisk målfest på Jysk Park i Silkeborg.

Atter stod der 3-3 på måltavlen efter et underholdende derby mellem de to mandskaber, der altså igen måtte dele point - denne gang i kvalifikationsspillet.

FC Midtjylland spillede for syvendepladsen og billetten til playoff-kampen og en plads i europæisk fodbold i næste sæson. Silkeborg havde til gengæld kun æren at spille for - men der var motivation til forskel i matchens begyndelse.

Således blev FCM-mandskabet i derbyets første halve time blæst ud af Jysk Park.

Værterne overrumplede gang på gang udeholdet med aggressivt og tempofyldt presspil - og lige så pågående genpres. Cocktailen trængte let igennem FCM’s svage midtbane og gæsternes defensiv, der skabte chancer på stribe. Og flere af dem fra den store hylde.

Her måtte FCM-keeper Jonas Lössl ad flere omgange agere redningsmand med markante redninger, heraf to friløbere i den hektiske indledning.

Lössl måtte dog se sig passeret efter 14 minutter. Efter endnu en stor parade, endte den løse bold foran Silkeborgs Kasper Kusk, der helt umarkeret sikkert scorede til 1-0. En fuldt fortjent føring til lokalrivalerne.

Stormløbet ned mod det vaklende FCM-forsvar fortsatte ufortrødent. Men fem minutter senere blev Ulvene reddet af VAR. Dommer Jakob Sundberg dømte straffespark til hjemmeholdet, da Kasper Kusk sparkede bolden ind på armen af Oliver Sørensen. Videodommersystemet ændrede dog dommen - til held for FC Midtjylland.

Efter en halv time reagerede cheftræner Thomas Thomasberg. Blødningen skulle stoppes. Oliver Sørensen blev hevet ud, og i stedet gled Victor Bak Jensen ind som venstre back – som en del af en flad femmandsbagkæde.

Indgrebet gav lidt mere ro og stabilitet hos gæsterne, der derefter fik bedre fat i bolden. Og fik minimeret Silkeborgs chanceproduktion.

Offensivt var det sløjt hos FC Midtjylland, der inden pausen kun én gang truede hjemmeholdets defensiv. Det rakte dog til en ufortjent udligning.

Kristoffer Olsson førte bolden frem, tog et fint træk og fandt i feltet Gustav Isaksen. Topscoreren klappede iskoldt læderet op i det ene målhjørne - 1-1!

Gæsterne kom til gengæld skidt ud af omklædningsrummet efter pausen. Silkeborgs Anders Klynge slog en hurtig kontra i venstre side, og efter gentagende tøven hos udeholdet, bankede Silkeborg-forwarden bolden ind bag Jonas Lössl. Målet blev dog - ganske heldigt for FCM - annulleret for offside.

FCM var bedre på bolden og fik sænket tempoet i anden halvleg, og det stoppede silkeborgensernes frygtede kontramaskine.

Og pludseligt slog Ulvene til igen - og atter ud af ingenting.

Indskiftede Aral Simsir fandt lidt tilfældigt Kristoffer Olsson i hjemmeholdets felt. Den svenske midtbanegeneral afsluttede hurtigt med venstrebenet - 2-1 til FCM med 20 minutter igen.

Men der var flere mål i lokalopgøret.

Kort efter udlignede en anden indskifter, Søren Tengstedt, til 2-2.

Der opstod klumpspil efter et hjørnespark. Her serverede FCM-backen Paulinho bolden i fødderne af Tengsted, der scorede mellem venner og fjender.

FC Midtjyllands Gustav Isaksen var dog ikke færdig. Efter fikst forarbejde af Aral Simsir snød topscoreren offside-fælden og scorede fladt til 3-2.

Målet blev godkendt af VAR, men videodommersystemet blev ikke benyttet kort før tid, da Silkeborg blev tildelt et straffespark.

I feltet mente FC Midtjylland-spillerne, at Juninhos tackling mod Søren Tengstedt var fair og direkte på bolden, men dommer Jakob Sundberg takserede aktionen til et ulovligt indgreb. Tengstedt nettede sikkert til 3-3.

Begge mandskaber jagtede sejren i overtiden, men det sluttede med en pointdeling efter endnu en vild målfest mellem Silkeborg og FC Midtjylland.

FCM kan fortsat nøjes med ét point i kvalifikationsspillets sidste runde. Den spilles på lørdag hjemme mod OB. Fynboerne skal vinde i Herning for at overhale Ulvene i jagten på playoff-billetten.

Genlæs mandagens superliga-duel fra Jysk Park, som den foregik i vores liveblog.