Fylder 50 år: Lyden af bobler gør godt

Dorte Mejer fylder 50 år og har besluttet at fylde sit liv med ting, der gør hende glad

Udgivet:06. august 2022, 13.00

Læsetid:4 minutter

Dorte Mejer er aktiv formand for Ikast Firma­idræt samt yoga- og gymnastik­instruktør. Hun er mor til tre og passioneret champagnedrikker. Tirsdag 9. august fylder hun 50 år. Foto: Malene Tswai

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

8 måneder siden

IKAST Yoga, champagne og lyd-gongonger. Der er mange ting, der kan sætte kolorit på tilværelsen. Dorte Mejer, som fylder 50 år tirsdag 9. august, er ikke i tvivl om, hvad der gør hende glad, og hun er lige så bevidst om at sørge for at putte det ind - også i dagligdagen.

Det handler om både bevægelse, læskende bobler og om lyden fra de store gongonger, der står i stuen i parcelhuset i Ikast.

Dorte Mejer har i 28 år været en aktiv del af Ikast Firmaidræt, hvor hun også fik sit første gymnastikhold. Siden har hun bevæget sig over mange genrer, herunder både step og powerhoop.

I dag er hun ikke bare formand for foreningen, hun underviser også flere gange om ugen i både yoga, mor-far-barn-gymnastik og det nyeste på agendaen: gong-bad, hvor meditativ og healende musik fylder salen på Industrivej, hvor Ikast Firmaidræt holder til.

Og ja, så elsker Dorte Mejer både zumba og linedance, som hun desværre ikke har tid til hverken at gå til eller undervise i.

- Man skal nemlig huske at nyde livet, lyder det fra den travle dame, der for et års tid siden også føjede en vinbutik til sine daglige gøremål.

Sammen med sin mand gennem snart 25 år, John, købte hun vinbutikken i Strøgcentret. Her handler det også om af forfølge en drøm og skabe en livsstilsbutik, hvor det blandt andet er passionen for champagne, der skal være plads til.

Fra Isenvad

Dorte Mejer voksede op i Isenvad og kom efter folkeskolen på handelsskolen.

Efter den et-årige efg-uddannelse tog hun til Calgary i Canada for at arbejde som aupair. Hun vendte hjem og fik elevplads hos Brandtex og arbejdede her i nogle år, inden hun fik job hos Midtfactoring i Ikast.

I dag er hun key account manager samme sted.

- Jeg laver de ting, jeg godt kan lide. Og det kan indimellem være svært at vælge fra og til. Efter sommerferien har jeg besluttet at forsøge at holde torsdagen fri for måske at få genopfrisket mit franske eller få tid til at gå til ... ja, måske linedance. Calgary er sådan en rigtig cowboyby, og jeg blev nok smittet af stemningen lidt og countrymusikken, siger Dorte Mejer, mens hun for en stund tager en pause fra havearbejdet.

Bobler og havefest

Hun er nemlig ved at gøre den klar til den store fødselsdagsfejring, der skal holdes som en stor havefest, hvor hun garanterer, at gæsterne ikke kommer til at mangle champagne.

- Champagne er blevet min store passion. Den startede tilfældigt med en smagning. Og siden er jeg blevet meget fascineret og - ja - »nørder« i det. Jeg er vild med at besøge både de store og mindre huse i Frankrig og se, hvor passionerede de er omkring deres produkt.

- Det handler om smag, sukkerindhold - og bobler. Man bobler af glæde. Champagne gør folk glade, og lige meget hvor og hvornår man drikker champagne, så smiler folk. Champagne giver glæde og selvtillid, konkluderer fødselaren, der ikke kan skjule, at hun føler sig »draget« af den boblende alkohol.

- Jeg synes ikke, det er til at forstå, at jeg fylder 50. Det er lidt vildt, at jeg er nået hertil. Jeg synes ikke, jeg er gammel, og føler mig heller ikke gammel. Men jeg ved jo godt, at så er jeg nået over halvvejs i livet - og hvad så? Siden jeg blev 40 har jeg haft fokus på at gøre de ting, jeg sætter pris og netop fylde mit liv med de gode ting, siger Dorte Mejer, som altså har planer om at holde en ugentlig fridag, hvor der skal være tid til at udforske og måske genopfriske gamle interesser.

Udveksling

Dorte Mejer har i mange år været optaget af udveksling og var i flere år den lokale counsellor i Ikast Rotary klub. Hun og familien har i mange år været værter for unge mennesker.

Selv har hun tre døtre: Amalie, Josefine og Leonora. Amalie på 24 år er allerede flyttet hjemmefra, 21-årige Josefine tager på højskole, og Leonora på 16 år tager om et par uger på et års udvekslingsophold i Frankrig.

Det aktive hjem bliver derfor ganske stille, men kun indtil foråret, hvor en amerikansk udvekslingsstudent skal bo hos familien.

Så med arbejde, seks undervisningshold per uge, en formandstitel og et vinhus er der ikke udsigt til, at Dorte Mejer kommer til at kede sig foreløbig.